Declarația șocantă a tatălui șoferului minor care a cauzat accidentul din Pantelimon. „S-a urcat la volan să se plimbe”

Declarația șocantă a tatălui șoferului minor care a cauzat accidentul din Pantelimon. „S-a urcat la volan să se plimbe”
Foto: Facebook/ SMURD România

Duminică, 29 iulie, a avut loc un accident cumplit pe Șoseaua Gării Cățelu, în parcarea Parcului Pantelimon din București. Un adolescent de 17 ani s-a suit la volanul unei mașini și a lovit doi copii,  o fată de șapte ani și un băiat de 9 ani. Din păcate, accidentul a fost fatal pentru băiat, în timp ce sora lui a ajuns în stare gravă la spital.

Adolescentul a fugit de la locul faptei și s-a predat ulterior

Accidentul teribil a avut loc în Capitală, în parcarea Parcului Pantelimon. Adolescentul de 17 ani s-a suit la volanul unei mașini împrumutate de la un prieten și a lovit mortal doi frați. Din păcate, impactul a fost fatal pentru băiatul de 9 ani, iar sora lui a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, potrivit cancan.ro. 

Fetița a suferit o cvasiamputație de picior, a fost operată timp de 9 ore, iar acum se află în stare stabilă, fiind intubată și ventilată mecanic. Din păcate, piciorul ei a fost amputat, după ce la câteva ore de la operaţia de replantare au apărut complicaţii. Medicii au trebuit să ia această decizie pentru a salva viața copilei.

„Din păcate, la câteva ore de la operaţia de replantare, în cursul serii au apărut complicaţii din cauza sindromului de strivire suferit în urma accidentului, complicaţii care îi puneau viaţa în pericol. Astfel că s-a decis, de urgenţă, îndepărtarea membrului inferior afectat”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, pentru Agerpres.

Adolescentul se află în arest preventiv pentru 30 de zile

Potrivit primelor date obținute în anchetă, se pare că minorul conducea cu o viteză între 30-40 de km/h. După tragedie, șoferul și prietenul lui  au fugit de la locul accidentului și s-au predat poliției câteva ore mai târziu. Băiatul de 17 ani a fost audiat timp de mai multe ore la Sediul Brigăzii Rutiere din Capitală.

Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, urmând să fie judecată pentru părăsirea locului accidentului, ștergerea urmelor acestora, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare din culpă, ucidere din culpă.

„În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Rutieră, a fost identificat conducătorul autovehicului, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice”, a fost anunțul făcut de Brigada Rutieră.

Ce mesaj a avut tatăl șoferului pentru părinții victimelor

Tatăl adolescentului a mărturisit că regretă faptele fiului său, exprimându-și tristețea față de tragedia creată.

„Este un puști de 16 ani și jumătate. S-a urcat la volan să se plimbe. Dumneavoastră nu ați fost începător? Este un copil. Îmi pare mie rău, îmi pare mie rău pentru treaba asta, să știți. Este un copil… Ne pare rău, nu am vrut să se întâmple treaba asta. Dumneavoastră aveți copii? Dacă copilul dumneavoastră face ceva ce nu doriți vă pare bine, ca să îmi pară și mie bine? Îmi pare rău pentru telespectatori, sa știți că suntem oameni din cartier, nu am vrut să se întâmple treaba aceasta. Nu știu dacă vouă vă pare bine sau dacă aveți copii”, a spus tatăl băiatului de 17 ani, potrivit realitatea.net.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)