Donald Trump califică drept o „ruşine” ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Donald Trump califică drept o „ruşine” ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris
Donald Trump. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, a descris luni, 29 iulie, drept o „ruşine” ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Ceea ce au făcut a fost o ruşine”

„Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o ruşine”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru Fox News, citat de AFP.

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere şi-ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă ar fi atunci preşedinte, acesta a precizat că nu vor avea „Cina cea de Taină”.

„Nu vom avea o Cina cea de Taină, aşa cum au făcut-o zilele trecute”, a spus Donald Trump, scrie Agerpres.

Cum au reacționat organizatorii Jocurilor Olimpice 2024, după momentul „Cina cea de Taină”

Amintim că, una dintre secvenţele ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a stârnit polemici, reprezentând un grup de persoane la masă, este o scenă care a făcut trimitere la „Cina cea de taină”.

Criticați pentru alegerea unuia dintre momentele de la ceremonia de deschidere „Cina cea de Taină” a lui Leonardo Da Vinci, organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 au venit cu o primă reacție.

Scena semăna cu cea biblică în care Iisus Hristos și apostolii împărtășesc ultima masă înainte de crucificare numai că la JO au apărut travestiți, un model transsexual și un cântăreț dezbrăcat, costumat în zeul grec al vinului Dionysos.

„E clar că nu am avut nicio intenție să arătăm lipsă de respect față de vreun grup religios. Ceremonia de deschidere a dorit să celebreze toleranța în comunitate. Credem că acest scop a fost atins. Dacă oamenii se simt lezați, chiar ne cerem scuze“, a spus Anne Descamps, directorul de comunicare al JO Paris 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)