De ce prețurile sunt mari la polițe, deși plafonarea RCA e în vigoare. Explicațiile premierului Marcel Ciolacu (VIDEO)

De ce prețurile sunt mari la polițe, deși plafonarea RCA e în vigoare. Explicațiile premierului Marcel Ciolacu (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că, în opinia sa, plafonarea polițelor RCA va trebui ridicată atunci când „piața e așezată”. „Încă lucrurile se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu toţi asiguratorii”, a mai precizat șeful Guvernului. Ciolacu a dat și o explicație pentru prețurile mari la polițe.

De ce sunt prețurile mari la polițele RCA. Explicația lui Ciolacu

Întrebat de ce polițele sunt scumpe, deși plafonarea RCA e în vigoare, premierul a răspuns: „Încercaţi să vorbiţi cu ASF şi să vedeţi dinamica preţurilor. Presupun că se raportează la incidente. Aşa funcţionează o economie, în funcţie de incidente se vine cu un preţ diferenţiat. Ştiţi că dacă aveți mașină şi n-aveţi niciun incident, RCA-ul vă scade. Dacă aveţi trei incidente într-un an, RCA-ul vă creşte. Asta e economia de piaţă”.

„Eu ce a trebuit să fac, a trebuit să plafonez într-o perioadă în care venea o emoţie, cum a fost la fier beton sau la motorină. N-am lăsat ca o emoţie să se vadă în economie şi în tariful cetăţeanului. Acea emoţie a fost depăşită şi trebuie să reintrăm în regulile pieţei”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre ridicarea plafonării RCA

Premierul a mai afirmat că plafonarea RCA ar trebui ridicată când „piaţa e aşezată”.

„Încă lucrurile se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu toţi asiguratorii şi să luăm măsurile cele mai bune. Repet, voi interveni mereu când e vorba de emoţii”, a mai susținut Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`