Nou scandal marca Donald Trump: Miliardarul, excepție pentru primarul Londrei, după cererea unei interdicții temporare pentru musulmani în SUA

Nou scandal marca Donald Trump: Miliardarul, excepție pentru primarul Londrei, după cererea unei interdicții temporare pentru musulmani în SUA
foto: bbc.com

Donald Trump, implicat într-un nou scandal. Republicanul care a cerut o interdicţie temporară pentru musulmanii ce vor să intre în SUA, a declarat că va face o excepţie pentru noul primar al Londrei, Sadiq Khan. Afirmaţia acestuia a fost criticată dur de către Khan. Noul edil londonez a declarat că atitudinea magnatului ar putea crea pe viitor probleme de securitate pentru ambele state, arată B1 TV.

După ce Sadiq Khan, fiul unui imigrant pakistanez, a obţinut victoria în alegerile din Londra, Donald Trump a fost întrebat cum se va aplica în cazul acestuia propunerea privind interdicţia musulmanilor. Magnatul spus că se bucură că a fost ales Sadiq Khan şi a menţionat că întotdeauna vor exista "excepţii". Republicanul a precizat că politicienii trebuie să conducă întotdeauna prin puterea exemplului şi a adăugat că dacă face o treabă bună, acesta ar putea fi un lucru grozav.

Sadiq Khan a reacţionat dur la această declaraţie pe noul său cont de Twitter şi a anunţat că nu vrea să fie tratat diferit faţă de alţi musulmani. Noul primar al Londrei a declarat că "Punctul de vedere ignorant al lui Trump despre musulmani ar face ambele state mai puţin sigure. Acesta riscă să înstrăineze musulmanii de rând, iar alegerile din Londra i-au dovedit că a greşit."

Donald Trump a vorbit despre interdicția musulmanilor după atacurile mortale comise de militanți islamiști anul trecut la Paris și în California. Organizații musulmane și de apărare a drepturilor omului, rivalii democrați ai lui Trump și mulți dintre oponenții săi republicani au condamnat propunerea, spunând că dezbină și că este contraproductivă și contrară valorilor americane.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`