Fort McMurray, după incendiu: Peste 85% din orașul canadian din Alberta a fost salvat de către pompieri (VIDEO)

Fort McMurray, după incendiu: Peste 85% din orașul canadian din Alberta a fost salvat de către pompieri (VIDEO)
foto: B1 TV

Incendiul de vegetaţie din Canada, care a forţat evacuarea a peste 100.000 de persoane, a lăsat în zona oraşului Fort McMurray o imagine de coşmar. Premierul din Alberta a averizat persoanele care se vor reîntoarce în localitate să se pregătească să întâlnească peisaje "sfâşietoare", arată B1 TV.

Focul și-a croit drum prin oraş şi a lăsat în urmă grămezi de moloz şi de metal contorsionat, întregi cartiere fiind făcute scrum. Premierul Albertei, Rachel Notley, care a făcut o vizită în Fort McMurray a fost copleşită de ceea ce a văzut şi a anunţat că peste 2.400 de case şi clădiri au fost distruse de incendiu.

Focul care până în prezent a afectat peste 200,000 de hectare, continuă să se extindă în zonă, într-un ritm mai scăzut, iar vântul îl împinge înspre Est, departe de comunităţi. În continuare în zona sunt staţionaţi peste 700 de pompieri care continuă să se luptă cu focul. Acestora li se vor adăuga curând alţi 300 de pompieri pentru a ajuta la controlarea incendiului.

Fort McMurray, după incendiu: Peste 85% din orașul canadian din Alberta a fost salvat de către pompieri

#DIRECT_ONE_hwv4xi#

Primarul din Fort McMurray a spus că cel probabil în două săptămâni autorităţile vor ştii exact când oamenii se vor putea întoarce la caselor lor. La începutul săptămânii peste 25.000 de persoane aflate într-un centru pentru evacuaţi la câţiva kilometri nord de Fort McMurray au fost mutaţi în câteva din cele mai mari oraşe din regiune.

Prim ministrul Canadei, Justin Trudeau a declarat că deşi mai multe state printre care Statele Unite, Rusia, Australia şi Mexic, au anunţat că sunt pregătite să ofere ajutoare, guvernul canadian poate să ofere sinistraţilor tot ce au nevoie din resursele proprii. Deşi a refuzat ajutorul internaţional, Trudeau le-a mulţumit acestora pentru intenţie şi generozitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`