Resturi de dronă de proveniență rusească, găsite în apropierea localității Plauru. Anunțul MApN

Resturi de dronă de proveniență rusească, găsite în apropierea localității Plauru. Anunțul MApN
Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că resturi de dronă de proveniență rusească au fost găsite în apropierea localității Plauru, după atacurile din noapatea de marți spre miercuri asupra infrastructurii civile și portuare din Ucraina.

Cetățenii din Tulcea au primis un mesaj RO-Alert cu privire la faptul că există posibilitatea de a cădea obiecte din spațiul aerian.

Autoritățile au găsit resturi de dronă de proveniență rusească

Specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI au început investigațiile miercuri, 24 iulie.

„Până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis MApN, potrivit Agerpres.

Ministerul român reiterează că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

De asemenea, MApN transmite un mesaj de condamnarer a atacurilor  rusești împotriva unor obiecte și elemente de infrastructură civile ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradițcie cu normele de drept internațional.

În iunie, Vladimir Putin a declarat că Rusia este dispusă să înceteze focul și să intre în discuții de pace dacă Ucraina renunță la ambițiile NATO și își retrage trupele de pe întregul teritoriu al regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)