Ciolacu, întrebat dacă ar putea să fie primul lider PSD care nu candidează la prezidenţiale: „Este posibil orice”

Ciolacu, întrebat dacă ar putea să fie primul lider PSD care nu candidează la prezidenţiale: „Este posibil orice”
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură Video - Partidul Social Democrat / Facebook

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că sigur va candida pentru un nou mandat la șefia partidului, la congresul ce se va desfășura pe 24 august. În privința candidaturii la prezidențiale, însă, nu există această certitudine. Întrebat dacă ar putea deveni primul lider PSD care nu candidează la prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „este posibil orice”.

Ciolacu dă certă candidatura lui la șefia PSD

„Vă spun cu certitudine, voi candida la funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat. În acest moment avem o comisie care face calendarul de depuneri pentru funcţia de preşedinte al partidului, cum se face lista de moţiune, întreaga echipă, care este calendarul pentru cei care doresc să participe la competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al României, de această dată, nu al PSD-ului. Este corect faţă de colegii mei care doresc să candideze, acest calendar.

Vom vedea până pe 24 august, întâi alegem şeful partidului şi pe urmă se alege candidatul pentru funcţia de preşedinte. Dacă voi decide să candidez şi dacă voi primi votul colegilor mei, prietenilor mei şi camarazilor mei, atunci eu o să-mi asum şi acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV, potrivit Agerpres.

Ce spune Ciolacu despre candidatul PSD la prezidențiale

Întrebat dacă el va fi prima excepție de la regula că liderul PSD candidează la Președinție, Marcel Ciolacu a răspuns: „Este posibil orice. Nu, nu am o reţinere. Să ştiţi, nu sunt un om încrâncenat”.

Acesta a mai spus că, după congresul din 24 august, și-ar dori să vadă în conducerea partidului mai mulți tineri, dar și oameni care au demonstrat în profesiile lor.

„Îmi doresc, cu această candidatură pentru funcţia de preşedinte al partidului, să deschid iarăşi larg uşile şi pentru alţi oameni, care, repet, au confirmat, socio-profesional, fiecare, oameni care au pus o amprentă în dezvoltarea acestei ţări”, a continuat Ciolacu.

Totodată, el nu a exclus să aibă o discuţie cu Mircea Geoană pe tema candidaturii la prezidenţiale: „E posibil să am o astfel de discuţie cu domnul Geoană, e ceva normal. Chiar sunt un om simplu, sunt un om deschis, dacă avem un proiect pentru ţară, ok, ce înseamnă dezvoltarea, dacă avem chimie unul cu altul, gândim la fel, dacă avem aceleaşi principii. Eu nu am veleităţi, vorbim de soluţii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia