Humelnicu (PSD): Schimburile comerciale dintre România și Ungaria sunt binevenite și în creștere, dar cred că poziția noastră ar trebui să fie mult mai fermă când anumiți oameni vorbesc despre anumite ținuturi (VIDEO)

Humelnicu (PSD): Schimburile comerciale dintre România și Ungaria sunt binevenite și în creștere, dar cred că poziția noastră ar trebui să fie mult mai fermă când anumiți oameni vorbesc despre anumite ținuturi (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marius Humelnicu

Senatorul PSD Marius Humelnicu a lăudat schimburile comerciale tot mai intense dintre România și Ungaria. Pe de altă parte, consideră că decidenții români ar trebui să fie mai fermi când reacționează la declarațiile revizioniste ale politicienilor ungari.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Cum ar trebui să se raporteze România la discursurile politicienilor ungari. Ce spune Humelnicu

„Legat de dna ministru Luminița Odobescu, să știți că, din punctul meu de vedere, e un profesionist și un diplomat de carieră. Noi, ca români, niciodată n-am avut niște declarații din astea contondente, ci am fost tot timpul împăciuitori. Sunt de acord, dacă vreți, că ar trebui ca atunci când se întâmplă evenimente, și s-au întâmplat, pe teritoriul României să luăm o poziție mult mai fermă și toți să vorbim la unison și să spunem că vorbim de România și orice altă declarație nu e binevenită.

Din punct de vedere al relațiilor diplomatice și schimburilor comerciale între România și Ungaria, într-adevăr, sunt binevenite și în creștere, dar cred că poziția noastră, a României, ar trebui să fie mult mai fermă când anumiți oameni vorbesc de anumite ținuturi. Noi să vorbim de o Românie mare!”, a afirmat senatorul PSD Marius Humelnicu.

Declarația a fost făcută în contextul în care premierul ungar Viktor Orban va participa și anul acesta la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad. În trecut, el a folosit evenimentul ca platformă pentru declarații revizioniste și rasiste.

Publicația maghiară Maszol scrie că premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban vor avea o întâlnire informală, la București, înainte de acest eveniment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi