Ciucă: Nu se ia în calcul o creștere de taxe. Cota unică e o linie roșie pentru PNL. Deficitul poate fi redus doar prin măsuri care să vizeze cheltuielile bugetare

Ciucă: Nu se ia în calcul o creștere de taxe. Cota unică e o linie roșie pentru PNL. Deficitul poate fi redus doar prin măsuri care să vizeze cheltuielile bugetare
Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a insistat, miercuri, că liberalii se opun înlocuirii cotei unice cu impozitul progresiv. Acesta a mai afirmat că Guvernul nu ia în calcul majorarea taxei pe valoare adăugată (TVA).

Ciucă: Această cotă unică ne-a permis să atragem investitori

„S-a discutat în coaliţie şi nu se ia în calcul majorarea cotei TVA (…). În acest moment sunt cele două abordări în care se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor, şi susţinerea cotei unice, pe care PNL o consideră o linie roşie.

Pentru că s-a demonstrat foarte clar în evoluţia economică a ţării că această cotă unică a fost cea care ne-a permis să atragem investitori, ne-a permis să consolidăm capitalul companiilor româneşti şi să consolidăm mediul de afaceri”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Ciucă: Măsurile trebuie să vizeze cheltuielile bugetare

Președintele PNL a mai susținut că în acest moment nu se mai poate reduce deficitul decât dacă se umblă la cheltuielile bugetare: „În acest an nu este luată în calcul o astfel de măsură (n.r. majorarea taxelor şi impozitelor) (…). Din discuţiile avute cu ministrul Finanţelor, măsurile care pot fi luate în acest moment sunt cele care vizează cheltuielile bugetare şi pot să asigure o reducere a cheltuielilor de până la 5 miliarde”.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că nu poate spune concret cum să se reducă aceste cheltuieli bugetare, deoarece fiecare minister în parte trebuie să vină cu propunerile sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)