Există mai multe feluri de a conserva ardeii capia. O formă apreciată de mai toți românii este cea de ardei copți.
Rețeta e una simplă de realizat, chiar și de cei care nu au prea multă experiență culinară.
Așadar, dacă doriți să vă pregătiți din timp cămara pentru iarnă, vă dezvăluim o rețetă de ardei copți extraordinar de gustoasă.
Ingrediente:
10 kg ardei capia sau 10 kg ardei grasi(putem sa ii si combinam, adica 5 kg capia si 5 kg ardei grasi)
800 ml apa
200 ml otet
200 g zahar
3 linguri sare fara iod (la vrac)
1 lingurita salicil (1 plic si jumatate praf conservant)
Întâi vom coace ardeii, după care se sărează și apoi se vom lăsa așa timp de 30 de minute. Apoi, vom curăța coaja, codița, cât și semințele, pentru ca mai departe să punem ardeii în borcane de 800 ml, conform Realitatea.net.
Apoi, într-o oală, vom pune la fiert 800 ml de apă, împreună cu 200 de grame de zahăr, trei linguri de sare, cât și 200 ml de oțet. Apoi, când acest lichid începe să dea în fiert, îl vom lua de pe foc și vom adăuga o linguriță de salicil, ori un plic, sau chiar două, de praf conservant. Totul se amestecă bine, până când ingredientele s-au dizolvat complet, apoi vom turna lichidul în borcane, peste ardei.
După ce punem capacul, borcanele trebuie neapărat acoperite cu pături, până a doua zi.
Atenție, dacă nu vom folosi conservant, este important ca borcanele să fie puse la sterilizat în baie cu apă timp de 20 de minute după ce au dat în clocot.
Cantitatea de sirop dată este suficientă pentru 6 borcane de 800 ml.