Descoperire uimitoare în Gorj. Ce a găsit un bărbat cu ajutorul unui detector de metale

Descoperire uimitoare în Gorj. Ce a găsit un bărbat cu ajutorul unui detector de metale
Sursa foto: Captură YT

Un bărbat din Gorj a făcut o descoperire uluitoare în timp ce se plimba prin pădure echipat cu un detector de metale.

Bărbatul a găsit o comoară

Cu ajutorul detectorului de metale, acesta a găsit cinci monede din aur și 57 de argint, vechi de sute de ani. Descoperirea a fost făcută în timpul unei plimbări prin localitatea Godinești, aflată la aproximativ 35 de kilometri de Târgu Jiu, potrivit Știrile ProTv. 

Bărbatul care a făcut descoperirea, pe numele lui Mihai Radu Drăgan, este șofer de tir. Atunci când nu cutreieră șoselele din Europa, se plimbă prin diverse locuri cu detectorul de metale, pe care l-a cumpărat acum câteva luni

„Am descoperit două monede până la ulcică, la ulcică, na, a ieșit o monedă mare de argint. Am continuat să sap, erau semnale și apoi am mai găsit 57 de monede de argint”, a povestit bărbatul.

„Am observat că erau cinci monede de aur, prima dată când am găsit aur. Pe moment nu realizezi, e că orice lucru care se întâmplă pentru prima dată în viață”, a mai continuat Mihai Radu Drăgan.

Monedele erau înscripționate cu anul 1821

Cele mai multe monede erau înscripționate cu anul 1821, anul revoluției lui Tudor Vladimirescu, însă bărbatul a găsit monede și mai vechi „Cea mai veche monedă e un ducat venețian, bătut undeva între 1400 și ceva 1450, început de secol 15, cu 400 de ani mai vechi”, a povestit bărbatul.

Tezaurul a fost dat Muzeului Județean din Gorj, iar specialiștii vor analiza fiecare piesă. „Ținând cont că e compusă din piese de argint și aur este sigur ascunsă din motive deosebite, poate și de frica unor așa ziși latroni sau hoți ai vremurilor respective”, a explicat Dumitru Hortopan, director Muzeul Județean Gorj.

După ce vor fi verificate monedele, bărbatul va primi din partea statului o sumă de bani, raportată la valoarea descoperirii. Anul trecut un alt bărbat din Gorj care a găsit cinci brățări tracice din aur a fost recompensat cu peste 12.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:41 - Aeroportul în care oamenii au 3 minute la dispoziție să se îmbrățișeze. „Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea” (VIDEO)
16:37 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu e o revelație a alegerilor locale, un model pentru ceea ce înseamnă administrația publică de calitate
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)