Trump a depus plângere împotriva vicepreședintei Harris pentru că a preluat fondurile de campanie ale lui Biden

Trump a depus plângere împotriva vicepreședintei Harris pentru că a preluat fondurile de campanie ale lui Biden
Donald Trump. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Kyle Mazza

Echipa de campanie a lui Donald Trump a depus marți o plângere la Comisia Electorală Federală împotriva vicepreședintelui Kamala Harris, acuzând campania ei din 2024 că a încălcat legile federale privind finanțarea campaniei prin înlocuirea numelui lui Joe Biden cu al ei pentru a prelua controlul fondurilor sale de campanie.

91,5 milioane de dolari au trecut de la un candidat la președinție la altul

Plângerea, depusă de consilierul general al campaniei Trump, David Warrington, a susținut că campania Biden nu s-ar putea redenumi din „Biden președinte” în „Harris președinte” odată ce Biden a renunțat la cursă duminică, anunță The Guardian.

„Este vorba de ceva mai mult decât de cele 91,5 milioane de dolari care au trecut de la un candidat la președinție la altul, adică de la vechea campanie a lui Joe Biden la noua campanie a lui Kamala Harris. Este vorba de bătaia de joc la adresa legilor noastre privind finanțarea campaniei”, se spune în reclamația de opt pagini.

„Candidaților federali le este interzis să păstreze contribuțiile pentru alegerile la care nu participă”, se mai arată în document.
Într-o declarație, campania Harris a replicat că au strâns 100 de milioane de dolari în donații în cele 36 de ore de când Biden a renunțat la cursa din 2024, adăugând: „Pretențiile fără temei – precum cele pe care le-au făcut ani de zile pentru a încerca să le suprime voturi și să fure alegeri – nu ne vor distrage atenția.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)