Directorul Serviciilor Secrete din SUA, Kimberly Cheatle, a demisionat după tentativa de asasinare a lui Trump

Directorul Serviciilor Secrete din SUA, Kimberly Cheatle, a demisionat după tentativa de asasinare a lui Trump
Kimberly Cheatle (stânga) - șefa Serviciilor Secrete ale SUA a demisionat

Kimberly Cheatle demisionează din funcția de director al Serviciilor Secrete ale SUA la o zi după audierea Camerei în care membrii partidelor i-au cerut să renunțe la funcție în urma tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump la un miting din Pennsylvania.

Atât republicanii cât și democrații au fost furioși în timpul audierilor

Cheatle, care ocupase funcția de director al Serviciului Secret din august 2022, a numit atentatul asupra vieții lui Trump „cel mai important eșec operațional” al Serviciului Secret din ultimele decenii.

Ea le-a spus legiuitorilor la audiere – în care atât republicanii, cât și democrații s-au pus de acord într-o manifestare rară de unitate – că își va asuma întreaga responsabilitate pentru problemele de securitate, potrivit The Guardian.

Dar i-a înfuriat pe auditori, nereușind să răspundă la unele întrebări specifice din ancheta despre ce anume a mers prost.

Tânărul în vârstă de 20 de ani, care a încercat să-i ia viața lui Trump, se pare că ocolise cu ușurință toată securitatea din jurul fostului președinte american și a putut deschide focul de pe un acoperiș din apropierea scenei pe care vorbea Trump. Atacul a avut loc în ciuda faptului că el a fost zărit de oamenii prezenți.

Cheatle și-a asumat responsabilitatea pentru eșecul Serviciilor Secrete

Tentativa de asasinat a eșuat, dar l-a rănit pe Trump și alți doi participanți la miting și l-a ucis pe altul. A zguduit politica americană și a șocat observatorii politici din toate părțile lumii, pe fondul temerilor larg răspândite față de o creștere a violenței politice în timpul unei campanii electorale profund tensionate.

În scrisoarea ei de demisie adresată personalului Cheatle a spus: „Misiunea solemnă a Serviciului Secret este de a proteja liderii națiunii noastre și infrastructura financiară.

Pe 13 iulie, nu am îndeplinit această misiune. Controlul din ultima săptămână a fost intens și va continua să rămână pe măsură ce ritmul nostru operațional crește. În calitate de director al dumneavoastră, îmi asum întreaga responsabilitate pentru lipsa de securitate.”

Ea a adăugat: „Serviciul Secret va merge mai departe cu misiunea noastră de investigare și de protecție într-o manieră fermă. Nu ne retragem în fața provocării.

Cu toate acestea, nu vreau ca demisia mea să fie o distragere a atenției de la munca pe care fiecare dintre voi o faceți pentru misiunea noastră vitală… În lumina evenimentelor recente, am luat cu greu decizia dificilă de a renunța la funcția de director.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)