Robert Sighiartău, despre planul privind măsurile pentru reducerea deficitului bugetar: Aceste măsuri trebuie luate cât mai repede, altfel, la anul, situația va fi și mai gravă. Efectele le vom resimți cu toții (VIDEO)

Robert Sighiartău, despre planul privind măsurile pentru reducerea deficitului bugetar: Aceste măsuri trebuie luate cât mai repede, altfel, la anul, situația va fi și mai gravă. Efectele le vom resimți cu toții (VIDEO)
Deputatul PNL Robert Sighiartău. Sursa foto: Robert Sighiartău / Facebook

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a vorbit în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Gabi Mihai despre planul privind măsurile pentru reducerea deficitului bugetar.

„Clar că trebuie luate astfel de măsuri”

Robert Sighiartău a precizat că trebuie luate măsuri cât mai mai repede, “altfel, la anul, situația va fi și mai gravă. Efectele le vom resimți cu toții”, inclusiv mediul privat.

Sighiartău a fost întrebat cum ar arăta acest plan de măsuri.

“Planul poate arăta foarte bine, numai că planul trebuie să fie și aprobat și acceptat de către prim-ministru, pentru că domnul ministru de Finanțe, domnul Boloș, a mai avut propuneri și inclusiv anul trecut, când a fost pachetul fiscal respective, în care se promiteau reduceri de personal, de cabinete, de directori și așa mai departe, lucru care, de fapt, nu s-a întâmplat, s-a prorogat și s-au făcut modificări peste modificări. Un lucru e clar.

În primul rând, trebuie tăiate cheltuielile statului, cheltuieli care sunt mult prea mari. Risipa statului român de la companii naționale publice, care nu sunt de interes strategic, care sunt găuri negre, unde se duc banii românilor și pe care îi susține statul și românii prin taxe, până la agenții și alte structuri care sunt pline de oameni, de relații, de pile și de alte genuri de acestea de fenomene. Deci e clar că trebuie luate astfel de măsuri pentru că altfel, sigur, eu știu că Partidul Social Democrat va încerca prin diferite metode și explicații să vină cu un impozit progresiv, să vină cu diferite taxe pentru cei care, vezi Doamne, sunt bogați, să-i ostracizeze pe cei care muncesc, dacă ești bogat, ești rău, deci știm tacticile astea. Însă, un lucru e clar, în acest moment și Comisia, dar mai ales realitatea fiscală, ne arată că trebuie luate măsuri, iar aceste măsuri trebuie luate cât mai repede pentru că altfel, la anul, situația va fi și mai gravă. Împrumututile vor fi la dobânzi mai mari și efectele le vom resimți cu toții, și mai ales mediul privat, care aduce, până la urmă, la stat venituri”.

Robert Sighiartău a vorbit și despre deficitul bugetar din primele 6 luni ale anului și a fost întrebat cum s-au cheltuit acei bani.

“Statul este supradimensionat, avem deficite la toate bugetele mari, de pensii, de sănătate și asta, de fapt pune presiune foarte mare pe buget. Ne pune să ne împrumutăm și pentru a plăti datoriile din urmă și atunci dobânzile sunt extrem de mari și se rostogolesc aceste dobânzi, aceste datorii, din ce în ce mai mare, acest bulgăre creste”.

„Depinde foarte mult de cine va fi la guvernare, ce măsuri se vor lua”

Deputatul PNL a fost chestionat dacă din 2025 vor crește impozitele.

“Aici depinde foarte mult de cine va fi la guvernare, ce măsuri se vor lua, pentru că aici sunt 2 gândiri. Gândirea PSD-ului, care este mai socialistă și se gândește totdeauna la cei care sunt dependenți de stat, și există gândirea reformistă, care înseamnă reduceri de cheltuieli, înseamnă reforma administrative, care ar duce la o reducere de cheltuieli mare, înseamnă o regândire a statului român și a instituțiilor, înseamnă digitalizare, clar, astfel încât, într-adevăr, oamenii aceia să nu mai trebuiască să fie la birouri, dacă chiar avem digitalizare și avem, vorba aia, robot sau programe, care se ocupă de nevoile cetățenilor. Deci de aici începe discuția.

Numai că PSD-ul are un electorat preponderent dependent de stat, de la anumiți bugetari, la asistați social, la oameni care sunt legați, cumva, ombilical de stat. Și atunci sigur că totdeauna a fost discuția asta că ei nu vor să taie, ceea ce s-a văzut și anul trecut. Pachetul fiscal a intrat în vigoare, oamenii de afaceri au plătit mai mult, însă statul a mai angajat încă 5000 de oameni sau 11.000, nu a tăiat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)