Care este facultatea din România în care 50 de candidați la admitere se bat pe un singur loc

Care este facultatea din România în care 50 de candidați la admitere se bat pe un singur loc

Absolvenţii de liceu care vor să meargă la facultate luptă serios în aceste zile pentru a fi studenţi. O concurenţă aprigă este la Universitatea din Bucureşti, unde sunt 50 de candidaţi pe un singur loc.

Care sunt cele mai căutate specializări

Şi la Politehnică sunt mulţi aspiranţi, iar aici candidaţii dau şi examen pentru admitere. Lupta este aprigă în acest an: 15 concurenţi pe loc, dacă vorbim despre cele mai căutate facultăţi – Automatică şi Calculatoare sau la secţia de Calculatoare, potrivit Observator.

Locurile la buget sunt foarte puţine în acest an, doar 66 de locuri disponibile la Calculatoare, după etapa de pre-admitere. Candidaţii îşi doresc, în mare parte, această specializare pentru salariile mari şi pentru programul flexibil.

În schimb, unde admiterea se face pe bază de dosar, concurenţa este uriaşă: peste 50 de candidaţi pe loc la Facultăţile de Limbi Străine sau de Marketing de la Universitatea din Bucureşti.

Concurenţă mare este şi acolo unde se dă admitere pe bază de examen. La Universitate, de exemplu, Tehnologia Informaţiei este în top, cu aproape 20 de candidaţi pe loc, dar şi Psihologia, cu 15 candidaţi pe loc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:32 - PSD neagă existența unei înțelegeri cu PNL pentru legea candidaturii lui Iohannis. Lucian Romașcanu: Nicolae Ciucă este gata să arunce România în haos
18:32 - O familie din Bihor a dat lovitura cu o afacere cu tradiție. O jumătate de litru din ceea ce produc se vinde și cu 200 de lei
18:28 - „De asta, copilul trebuie să îl culci la 22:00”. Mihaela Bilic clarifică misterul orelor de somn necesare zilnic. Câte ore trebuie să dormim, de fapt
18:13 - Octavian Berceanu: Avem potențialul de a atrage milioane de turiști, să câștigăm bani și să tratăm urșii într-un mod exemplar la nivel de Europa, cel puțin, și nu o facem pentru că nu avem oameni implicați (VIDEO)
18:06 - Un sortiment de pâine este retras de pe rafturile magazinelor. Care este motivul și ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat
18:00 - Surse: Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată, în Portul Constanța. Captură-record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”
17:45 - Mai multe convoaie militare se vor deplasa în mai multe zone din Transilvania și Moldova. Care este motivul
17:45 - Încercările prin care a trecut Sebastian Stan pentru a putea interpreta rolul său în filmul„A different man”: “M-am simțit neajutorat în acele situații”
17:38 - Măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor. Natalia Intotero: Problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri (VIDEO)
17:38 - Casele de Pensii au început să distribuie deciziile de revizuire. Câte pensii au fost calculate greșit