Vara e în toi, iar canicula nu se mai dă plecată de la noi din țară. Așa că trebuie să știm ce trucuri ingenioase există, care ne pot ajuta să răcim o băutură mult mai repede.
Un prim truc pentru a răci rapid sticla cu apă sau cu suc presupune împachetarea sticlelor într-un prosop umed! Apoi, acestea trebuie puse în congelator, iar apa din prosop se va evapora într-un timp foarte scurt, extrăgând căldura din băutura noastră. Important de știut este faptul că sticla nu trebuie lăsată foarte mult în congelator, altfel aceasta va începe să înghețe. Ca și timp, ar trebui să stea în jur de 10-15 minute, la congelator, pentru ca sticla să se răcească suficient, conform Click.
O altă metodă este să punem sticlele pe care vrem să le răcim direct în apă cu gheață, într-un vas mai mare. În doar câteva minute, sticla sau doza noastră ar trebui să se răcească. Însă, un secret știut de puțină lume, e să adăugăm și câteva linguri cu sare, în apă, astfel procesul va fi și mai rapid.
Din când în când, vasul trebuie agitat. În aproximativ 5 – 10 minute, băutura ar trebui să se răcească.