Peter Szijjarto îl apără pe Viktor Orban și își acuză partenerii din UE de „frustrare” și „invidie”: Criticile aduse „misiunii de pace” a Ungariei sunt doar „karate oral”

Peter Szijjarto îl apără pe Viktor Orban și își acuză partenerii din UE de „frustrare” și „invidie”: Criticile aduse „misiunii de pace” a Ungariei sunt doar „karate oral”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Ministrul ungar al afacerilor externe, Peter Szijjarto, spune că se așteaptă la o „confruntare” cu omologii săi din UE, luni, la Bruxelles, și că atacurile care l-au vizat pe premierul Viktor Orban după vizitele în Rusia și China sunt rodul „frustrării” și „invidiei”, transmite EFE preluată de Agerpres.

Peter Szijjarto își acuză partenerii din UE de „frustrare” și „invidie”

Șeful diplomației ungare a comentat în termeni duri celorlalți oficiali europeni.

„Liderii birocraţiei afacerilor externe de la Bruxelles şi ai unor ţări comunitare critică misiunea noastră de pace din cauza frustrării, invidiei şi pentru că au descoperit că strategiile lor sunt greşite”, susține Peter Szijjarto într-o postare pe Facebook, în contextul criticilor iscate de întâlnirile lui Viktor Orban cu preeșdinții Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping.

Ungaria, țara care deține în prezent președinția Consiliului UE, a apărat turneul efectuat de premier, din care a făcut parte și o întânire cu Donald Trump în SUA, și l-a descris drept o „misiune de pace”, cu toate că nu fusese convenită sau coordonată cu partenerii din UE.

Ca reacție la turneul lui Viktor Orban, Comisia Europeană a anunțat că va boicota președinția Ungariei la Consiliul UE.

Miniștrii de externe din statele UE se întâlnesc, luni, la Bruxelles, pentru prima oară după turneul lui Viktor Orban, și ar urma să discute inclusiv despre cum ar trebui să reacționeze la vizitele efectuate de premierul ungar.

Peter Szijjarto: Criticile aduse „misiunii de pace” a Ungariei nu sunt altceva decât „karate oral”

Peter Szijjarto a sugerat că „misiunea de pace” a Ungariei va da rezultate și a spus că „ministrul de externe elveţian s-a întâlnit cu omologul său rus, miniştrii american şi rus ai apărării au negociat telefonic, preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski a vorbit cu (candidatul republican la preşedinţia SUA, fostul preşedinte Donald) Trump…”.

Ministrul de externe al Ungariei consideră că boicotul unor state UE este „infantil” și că aceste critici nu sunt altceva decât „karate orale”.

În acest context, şeful diplomaţiei ungare a calificat drept „infantil” boicotul unora dintre Cei 27 şi a spus că aceste critici nu sunt altceva decât „karate oral”.

„Trebuie să îmbrăcăm astăzi armura (politică). Să ne pregătim pentru confruntarea (politică)! Mergem la Bruxelles, ne aşteaptă Consiliul Afaceri Externe şi colegii noştri miniştri din UE”, a mai declarat Peter Szijjarto.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)