Bombardierele strategice americane interceptate de Rusia deasupra Mării Barenț au aterizat la Baza Kogăniceanu

Bombardierele strategice americane interceptate de Rusia deasupra Mării Barenț au aterizat la Baza Kogăniceanu
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Vitaliy Belousov

Două aeronave B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene ale SUA, repartizate pe Aripa 2 Bomb, Baza Aeriană Barksdale, Louisiana, au sosit duminică la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, România, pentru Bomber Task Force 24-4.

În timp ce zburau în spațiul aerian internațional și în conformitate cu legislația internațională, aeronavele americane B-52 au fost interceptate de două avioane rusești deasupra Mării Barents, la aproximativ 8 a.m., ora Europei Centrale. Aeronavele americane nu și-au schimbat cursul din cauza interceptării și a continuat planul de zbor programat fără incidente, permițând B-52-urilor să își îndeplinească misiunea preplanificată, care a inclus integrarea alături de avioanele de luptă NATO înainte de a ateriza la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, potrivit U.S. Air Forces in Europe.

În timpul desfășurării, avioanele B-52 vor funcționa ca Escadrila 20 Expeditionary Bomb și se vor integra cu Aliații NATO și alți parteneri internaționali pentru a sincroniza capabilitățile și a asigura angajamentele de securitate în zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

Aceasta este prima dată când avioanele bombardiere strategice americane operează în afara României.

„În mediul global de astăzi, este vital să fim pregătiți să oferim o gamă largă de capacități durabile de la distanțe mari. Această iterație a Bomber Task Force oferă o oportunitate excelentă de a perfecționa tacticile, tehnicile și procedurile noastre agile de angajare în luptă”, a declarat generalul James Hecker, comandantul USAFE-AFAFRICA. „Prin eforturi de colaborare cu aliații noștri, SUA le permite forțelor noastre să combată amenințările actuale și viitoare.”

SUA își demonstrează în mod obișnuit angajamentul față de aliații și partenerii NATO prin misiuni BTF. Prin aceste misiuni, USAFE-AFAFRICA permite angajarea dinamică a forțelor în teatrul european, oferind predictibilitate strategică și asigurare pentru aliați și parteneri, contribuind în același timp la descurajare prin introducerea unei mai mari imprevizibilitati operaționale pentru potențialii adversari.

„SUA este dedicată să lucreze alături de aliații și partenerii noștri NATO de-a lungul Flancului estic pentru a ne asigura că avem abilitățile combinate și capacitățile de coordonare necesare pentru a menține siguranța, securitatea și stabilitatea regională”, a spus Hecker.

Desfășurarea regulată și de rutină a bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care SUA și NATO sunt pregătite, dispuse și bine pregătite pentru a se integra cu aliații și partenerii națiunii gazdă pentru a descuraja amenințările și a apăra Alianța.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`