Amenzi pe bandă rulantă la zilele unei comune din Brașov / Toţi comercianţii controlaţi erau fără case de marcat și vindeau alimente expirate

Amenzi pe bandă rulantă la zilele unei comune din Brașov / Toţi comercianţii controlaţi erau fără case de marcat și vindeau alimente expirate
Sursa foto: Brasov.net

În urma unei razii organizată de polițiștii din Brașov și de inspectorii Protecției Consumatorului la „Zilele Vulcanului” toți cei 12 comercianți verificați au fost amendați.

Polițiștii au verificat respectarea prevederilor legale cu privire la comerțul de băuturi alcoolice și de țigarete, dar și verificarea modului de transport al produselor alimentare, tipul de vehicule utilizate și condițiile sanitare și de igienă pe care trebuie să le îndeplinească comercianții, potrivit brasov.net.

Autoritățile au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 80.000 de lei și au dispus confiscarea sumei de aproximativ 3.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, în cadrul acestei activități, au fost oprite de la comercializare 10 kg de produse alimentare cu data limită de consum depășită sau păstrate fără respectarea condițiilor de depozitare indicate de producător.

Ulterior activității, reprezentanții a doi dintre agenți economici verificați au fost invitați de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea continuării verificărilor specifice în domeniul economic.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:23 - Avem cea mai mare creștere a importurilor de energie din istorie, de 60% față de aceeași perioadă a anului trecut: „Un important semnal de alarmă”
10:19 - Cum arată casa din Maramureș a lui Nicolai Tand. Cât costă o noapte de cazare
10:15 - Fructul minune care ajută la tensiunea arterială, la întărirea oaselor și la eliminarea durerilor musculare. Este foarte apreciat de români în timpul verii
10:10 - Fermierii urăsc rezultatele dialogului de reformă al Ursulei von der Leyen pentru agricultura țărilor din UE: „Dacă [UE] nu respectă acordul, vom reveni în stradă”
09:48 - Misiunea NATO pentru Asistenţă şi Antrenament pentru Ucraina (NSATU) va avea trupe staţionate inclusiv în România, anunță Mark Rutte: „Ucraina va învinge”
09:43 - Kate Middleton s-ar fi putut retrage din viața regală. Propunerea prințului William
09:41 - Români arestați de două ori în aceeași zi, la frontiera dintre Germania și Austria. Ce infracțiuni au comis
09:39 - Un turist britanic a murit după ce a căzut de pe un pod din Spania, de la o înălțime de 192 de metri, „în timp ce crea conținut online”
09:29 - Sondaj USR: Marcel Ciolacu, pe primul loc în preferinţele electoratului. Pentru accederea în turul doi bătălia se dă între George Simion, Mircea Geoană şi Elena Lasconi
09:06 - Trei frați din Hunedoara, aflați în grija unei bone, de negăsit. Au fost dați în urmărire națională / Tatăl copiilor este un milionar din Cluj