Murat Iusuf, despre musulmanii din România: Nu avem probleme foarte mari / Trebuie să fim foarte atenți cu migranții care vin în ultimii ani ca forță de muncă. Este o clasă predispusă radicalizării (VIDEO)

Murat Iusuf, despre musulmanii din România: Nu avem probleme foarte mari / Trebuie să fim foarte atenți cu migranții care vin în ultimii ani ca forță de muncă. Este o clasă predispusă radicalizării (VIDEO)
Murat Iusuf, muftiul cultului musulman din România / captură video B1 TV

Murat Iusuf, muftiul cultului musulman din România, a vorbit despre viața musulmanilor din țara noastră, sâmbătă, pe B1 TV, la „Check media” cu Răzvan Munteanu, și a îndemnat la vigilență în privința migranților care au venit în ultimii ani ca forță de muncă.

Murat Iusuf, pe B1 TV, despre musulmanii din România

Întrebat despre problemele comunității musulmane din România, Murat Iusuf a spus: „Consideră că la ora actuală noi nu avem probleme foarte mari, foarte grave de a se soluționa (…). Noi, comunitatea tradițională, turco-tătară, suntem foarte bine integrați, conlocuim în frățietate cu populația majoritară”.

„Ar fi o mică problemă referitor la noii musulmani care vin în România, la fluxul de migranți care vin în ultimii ani în România, care vin ca forță de muncă, acolo ar trebui noi, instituția noastră, împreună cu alte instituții abilitate în acest domeniu să lucrăm împreună, în primul rând să fim vigilenți, să prevenim orice formă de radicalizare a acestora”, a adăugat muftiul cultului musulman din România.

„Pentru că, într-adevăr, angajatorul îi aduce în România, le oferă condițiile, conform contractului pe care îl semnează cu aceștia, dar trebuie să ne gândim și la partea spirituală a acestor migranți, unde își desfășoară aceștia activitățile religioase. Nu știm din ce mediu provin, nu știm dacă au intrat în contact în țările lor cu alte organizații extremiste, pentru că unii provin din țări cu populație majoritar musulmană”, a continuat el.

Murat Iusuf: Trebuie să fim foarte atenți cu migranții care vin în ultimii ani ca forță de muncă

„Radicalizarea se poate face și în mediul online foarte simplu (…). Noi trebuie să fim foarte atenți cu aceștia, trebuie să fim într-un dialog permanent, nu doar să îi aducem să muncească și să nu ne gândim și la partea spirituală, și la viața spirituală a acestor muncitori, a acestor migranți, mai ales că este o clasă predispusă radicalizării. Noi am făcut adrese foarte multe la anumite autorități locale, ne-am adresat oficial, am cerut sprijin”, a mai declarat Murat Iusuf.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`