Ministrul Mediului, declarații despre restricționarea apei potabile în cazul secetei prelungite

Ministrul Mediului, declarații despre restricționarea apei potabile în cazul secetei prelungite
Sursa foto: filtre.ro

Ministrul Mediului a confirmat că România dispune de suficiente rezerve de apă, chiar și în condițiile unei secete prelungite.

„România are suficiente rezerve de apă în acest moment. Gradul de umplere a amenajărilor hidrotehnice pe care le avem în gestiune la minister este de 80%. Chiar și în cazul în care în luna iulie va ploua foarte puțin, acest grad nu va scădea mai puțin de 77%,” a afirmat Mircea Fechet.

Există riscul restricționării apei potabile?

Ministrul Mediului a exclus posibilitatea unei restricții la scară largă a apei potabile. Deși au fost raportate cazuri izolate de secetă la nivel local, acestea nu reprezintă o amenințare la adresa securității aprovizionării naționale.

Având 3,5 miliarde de metri cubi de apă la îndemână, nu putem să discutăm de o lipsă a apei potabile sau de o restricționare a acesteia la scară largă. Că într-o localitate a secat fântâna, că într-alta rețeaua, care se alimentează tot dintr-un puț, a rămas fără apă, sunt niște cazuri izolate,” a explicat Fechet.

Deși situația generală este stabilă, există anumite regiuni, mai ales în Estul României, unde seceta a avut impacte mai severe.

„Ele se întâmplă cu precădere în județele din Estul României, dar sunt cazuri izolate, n-ar trebui să discutăm despre ele ca și cum ar fi un fenomen care să pună în pericol întreaga Românie,” a menționat ministrul Mediului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`