Diana Buzoianu (USR): Banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții. Astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR): Banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții. Astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a ținut să precizeze în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, că banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții.

„Astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem”

Buzoianu a fost întrebată dacă plafonarea prețurilor la energie va mai continua și în anul 2025 sau facturile vor crește.

“Banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții. Noi trebuia să facem niște capacități de producție, ca să putem să creștem producția. Am venit și am propus în Parlament, inclusiv acel amendament care a fost respins de către PSD și PNL, prin care ceream un lucru simplu. Da, haideți să închidem capacități de producție poluatoare, dar în același timp, nu le închidem până nu avem ceva pus în loc.

A fost respins acel amendament pentru că spuneau PSD și PNL, râzând, cu siguranță va fi pus ceva în loc, nu mai stați voi de grija noastră. Un an mai târziu, au închis capacități de producție, dar n-au pus nimic în loc și da, astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem. Singura dezbatere care a existat în Parlament, pe capacități de producție, afost pseudo dezbaterea ,că nici nu pot să-i spun dezbatere cu hidrocentralele din arii protejate naturale, care știau toți că nu vor putea să crească capacitatea de producție cu un impact real și doar pentru acele capacități de producție s-au bătut cu tot ce aveau. Astăzi, nici nu poate să rezolve problema, ne și distrugem arii protejate naturale și în continuare nu avem un plan pentru ceea ce ar fi trebuit să facem noi mai departe. Să ne explice ministrul Energiei cum nu și-a putut imagina că este nevoie de capacități, de exemplu, de stocare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)