Ministrul Bogdan Ivan, despre pana de la Microsoft: E o situație complicată la nivel mondial. Nu avem probleme cu infrastructura critică a României, dar suntem pregătiți să acționăm (VIDEO)

Ministrul Bogdan Ivan, despre pana de la Microsoft: E o situație complicată la nivel mondial. Nu avem probleme cu infrastructura critică a României, dar suntem pregătiți să acționăm (VIDEO)
Bogdan Ivan (PSD), ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Sursa foto: Bogdan Ivan / Facebook

Bogdan Ivan (PSD), ministrul Digitalizării, a declarat că infrastructura critică din România nu e afectată de problemele de la Microsoft, dar autoritățile sunt pregătite să intervină pentru orice eventualitate.

Declarația a fost făcută în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai, în contextul în care o pană a serviciilor Microsoft/Windows a produs perturbări grave în serviciile de telecomunicații din întreaga lume. Sunt afectate servicii de urgenţă, bănci, companii aeriene, inclusiv WizzAir şi RyanAir, companii feroviare, televiziuni și alte industrii.

Ministrul Bogdan Ivan, despre problemele de la Microsoft și efectele lor

„E o situație complicată la nivel mondial. Acum analizăm dacă poate să aibă impact și asupra României. E vorba de modul în care o companie gigant de securitate cibernetică, CrowdStrike, care lucrează direct cu cei de la Microsoft au făcut niște updateuri. Ele au avut o eroare și a funcționat acel mecanism ca în cazul unei boli imune – sistemele de securitate cibernetică, care ar fi trebuit să protejeze infrastructura, au fost considerate vulnerabilități și au fost atacate chiar de către sistem.

Acum în România nu avem situații la nivelul autorităților guvernamentale sau companiilor de stat în care să existe această situație”, a explicat Bogdan Ivan.

El a precizat că toate autoritățile responsabile sunt „pe baricade” pentru a preîntâmpina erori ce pot afecta infrastructura critică a României.
„Important e că noi suntem protejați acum și suntem pregătiți dacă sunt sisteme care pot fi afectate la nivelul României”, a mai spus ministrul Bogdan Ivan, insistând că nu există deocamdată probleme în ce privește infrastructura critică a României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)