Un șofer din Bihor care conducea sub influența băuturilor alcoolice, a lovit o fată de 12 ani, a fugit de la fața locului și a provocat alte daune rutiere

Un șofer din Bihor care conducea sub influența băuturilor alcoolice, a lovit o fată de 12 ani, a fugit de la fața locului și a provocat alte daune rutiere
Sursa foto: publika.md

Un bărbat de 62 de ani din comuna Tinca, judeţul Bihor, a fost reţinut de autorități după ce a lovit o fată de 12 ani, a părăsit locul accidentului şi a provocat alte două evenimente rutiere, în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul este cercetat pentru mai multe infracțiuni

Conform autorităților, pe 15 iulie, în jurul orei 20:20, bărbatul a acroșat o fată de 12 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul judeţean 709/A, pe direcţia Tăut – Talpoş, în faţa unui imobil din localitatea Batăr, judeţul Bihor. Fata era din Marea Britanie și circula pe marginea din dreapta a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie. În urma accidentului rutier, fata a fost rănită, fiind transportată la spital, potrivit observatornews.ro. 

După impact, bărbatul a fugit de la locul accidentului, iar la intersecţia cu drumul judeţean 709, în aceeaşi localitate, s-a ciocnit cu un autoturism. Bărbatul nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier „Oprire” și a pătruns în intersecţie, fără a acorda prioritate de trecere autovehiculului, nefiind înregistrate victime.

Bărbatul și-a continuat deplasarea pe drumul judeţean 709, pe direcţia Batăr – Talpoş, iar în afara localităţii Batăr, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-un şanţ, iar apoi pe un teren agricol de pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

„La data de 18 iulie a.c., în urma administrării probatoriului, poliţiştii Poliţiei Municipiului Salonta – Biroul Rutier au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor faţă de un bărbat de 62 de ani, din comuna Tinca, judeţul Bihor, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influenţa alcoolului”, anunţă IPJ Bihor.

Ce alcoolemie avea

În urma testării bărbatului de 62 de ani, cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta îl vor prezenta pe bărbat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`