Brașov: Incendiu de pădure de la Ucea a fost stins. Două zile s-au luptat pompierii cu flăcările

Brașov: Incendiu de pădure de la Ucea a fost stins. Două zile s-au luptat pompierii cu flăcările
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Incendiul de pădure din comuna Ucea, județul Brașov, a fost stins joi seara, după două zile în care peste 50 de pompieri militari s-au luptat cu flăcările.

Ce a transmis ISU Brașov

„Canicula le-a îngreunat misiunea, iar temperatura crescută, cauzată de arderea mocnită a litierei şi a doborâturilor, a făcut aerul aproape irespirabil. Au străbătut un drum forestier de peste 4 kilometri, urcând la o altitudine de peste 1.700 de metri, pedestru, în costume de protecţie grele şi cu rucsace cu apă în spate. Şi acesta a fost doar începutul. Au parcurs, în repetate rânduri, suprafaţa afectată de peste 5.000 de metri pătraţi, căutând focare pe sub muşchi, bolovani, crengi şi doborâturi. Au luptat două zile cu căldura, cu lipsa apei, cu drumul greu de parcurs, dar au reuşit”, au precizat, într-o informare, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Braşov, citați de Agerpres.

Elicopterul Black Hawk, trimis în ajutor

În cele două zile ale intervenţiei a fost trimis, în sprijinul pompierilor braşoveni, elicopterul Black Hawk cu dispozitiv Bambi Bucket, aparţinând DSU, care a participat la stingerea incediului pe cale aeriană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`