Români implicați într-un „incident de dezordine gravă” în Anglia: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia-i dărâmăm!”. De la ce ar fi pornit revolta (VIDEO)

Români implicați într-un „incident de dezordine gravă” în Anglia: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia-i dărâmăm!”. De la ce ar fi pornit revolta (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video WolrdbyWolf / X - GBNew / YouTube

O revoltă cu mașini răsturnate și incendiate a avut loc joi seară în Leeds, Anglia. Cel puțin o parte din cei implicați vorbeau limba română. Forțele de ordine au intervenit pentru aplanarea conflictului și le-au cerut locuitorilor să rămână în case.

De la ce a pornit revolta din Leeds

Scandalul ar fi izbucnit după ce asistenții sociali ar fi încercat să ia în grijă cinci copii. Poliția a precizat că revolta a fost „instigată de o minoritate criminală, care voia să perturbe relațiile comunitare”.

Informația a fost confirmată de patronul unui restaurant, care a mai susținut că oamenii au răspuns aruncând cu pietre și iscând incendii.

În revoltă a fost răsturnată o mașină de poliție și un autobuz a fost incendiat, scrie presa locală.

Poliția a cerut locuitorilor să rămână în case cât se ocupă de un „incident de dezordine gravă”. Copiii și asistenții sociali au fost duși „într-un loc sigur”, timp în care scandalul a căpătat o și mai mare amploare. Zeci de agenți și scutieri au intervenit pentru a liniști spiritele.

Mai mulți români ar fi fost implicați în revoltă

Într-o întregistrare video de la fața locului se aude: „Să rămână-n istorie! Să vină mascații de la București, că și pe ăia-i dărâmăm!”. Asta chiar când e răsturnată mașina de poliție venită să protejeze copiii și asistenții sociali.

„Sunt îngrozită de scenele șocante și atacurile asupra mașinilor de poliție și transportului public din Leeds. Astfel de revolte nu-și au locul în societatea noastră. Mulțumesc poliției din West Yorkshire pentru răspunsul lor”, a scris ministrul de Interne, Yvette Cooper, pe platforma X.

WY Police car flipped in Harehills, Leeds.
byu/GottsParkLad inpoliceuk

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor
21:38 - Nicușor Dan, despre când va fi gata semaforizarea inteligentă în Bucureşti: Am atribuit studiul de fezabilitate. Pe bucăți, probabil cea mai rapidă – în 2 ani din acest moment (VIDEO)
21:29 - Nicușor Dan: Discuția de la Guvern despre traficul din Capitală a fost foarte tensionată. Am avut un șoc / Întreaga reglementare de urbanism a Bucureștiului a fost anulată de instanță / Discuții cu Ciolacu joi dimineață, la PMB (VIDEO)
21:13 - Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
21:13 - Pensionarilor ar urma să li se deconteze integral cheltuielile de mii de lei. Ce presupune acest proiect de lege depus în Parlament
20:58 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a fost găsită decedată într-un lac din Capitală
20:47 - Vasile Dîncu, despre achizițiile de lux făcute de Senat pentru protocol: Par costisitoare aceste lucruri, dar sunt, probabil, pentru întreg anul viitor, tot ceea ce vom avea pentru vizite oficiale (VIDEO)