Fraudă de peste jumătate de milion de euro, anchetată de Parchetul European. Cum acționa o grupare care deține o fermă de porci, în Olt

Fraudă de peste jumătate de milion de euro, anchetată de Parchetul European. Cum acționa o grupare care deține o fermă de porci, în Olt
Foto simbol: Pixabay.com

O fraudă de 667.000 de euro cu fondurile europene pentru o fermă de porci din Olt este în curs de investigare. Parchetul European (EPPO) investighează frauda de aproximativ 3,3 milioane de lei, produsă de un grup de cinci persoane.

Parchetul European anchetează o fraudă de peste jumătate de milion de euro

Cele cinci persoane implicate sunt anchetate într-un dosar legat de folosirea ilegală a fondurilor europene oferite pentru o fermă de porci din Olt, scrie Stirile ProTV.

În dosar este anchetată o finanțare a unei ferme de porci dn Olt, proiectul fiind finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Gruparea ar fi prezentat documente false legate de achizițiile pentru ferma de porci.

În schema frauduloasă au fost folosite documente false legate de prețul plătit în realitate pentru unele echipamente sau de cantitatea acestora. Gruparea ar fi produs astfel un prejudiciu de 667.000 euro.

Procurorii au stabilit că doi angajați ai instituției au mințit în rapoartele făcute după inspecțiile de la fermă.

De asemenea, procurorii EPPO susțin că au împiedicat plata unei sume de jumătate de milion de euro în mod fraudulos.

Ancheta a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Timiș și Mehedinți, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș – Poliția Municipală Lugoj și Brigada de Operațiuni Speciale Timișoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`