Un urs ar fi fost observat în Parcul Central din Sinaia (FOTO)

Un urs ar fi fost observat în Parcul Central din Sinaia (FOTO)
Sursa foto: Pixabay

O persoană a postat pe Facebook o fotografie în care poate fi observat un urs în Parcul Central din Sinaia.

Internauta nu a oferit prea multe detalii în descriere, dar într-unul dintre comentarii susține că imaginea a fost surprinsă la prima oră, „pe răcoare”.

„Vă doresc o zi minunată! La plimbare parc!”, este descrierea care însoțește fotografia.

Octavian Berceanu, pe B1 TV: Tensiunea în gestionarea relației om-urs a crescut foarte mult

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, a vorbit despre populația de urși din România, în 15 iulie, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, în contextul tragediei de pe Jepii Mici.

Întrebat despre un eventual recensământ al urșilor, Octavian Berceanu declara: „În cazul nostru, un număr fix nu are niciun fel de reprezentativitate în anatomia interacțiunii dintre usr și om. Hai să ne uităm peste gard ce se întâmplă în alte țări! În momentul în care ai foarte multe pagube produse de urs, trebuie să relochezi sau să împuști urșii respectivi și să achiți niște pagube către oameni”.

„Din câte am văzut eu în teren, statul a ratat partea asta de a achita pagubele produse de urs către oameni, dacă vorbim de pagube agricole, materiale, animale, și atunci tensiunea în gestionarea relației om-urs a crescut foarte mult. Au avut interes să crească foarte mult, pentru că o mare parlamentari sunt și vânători. Asta am văzut-o în decursul anilor”, mai spunea specialistul în politici de mediu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`