Trucuri alimentare care prelungesc speranța la viață. Pot preveni bolile de inimă, AVC sau Alzheimer

Trucuri alimentare care prelungesc speranța la viață. Pot preveni bolile de inimă, AVC sau Alzheimer
Foto: Pexels.com

Alimentația contribuie enorm la sănătatea noastră și poate diminua riscurile apariției unor boli precum cele de inimă, cancerul, accidentul vascular cerebral, diabetul și Alzheimer.

Cum contribuie dieta la sănătatea noastră

Dr. Joseph Antoun, CEO al companiei de nutriție axată pe longevitate L-Nutra, este de părere că dieta are un impact semnificativ asupra sănătății, mai mult decât orice factor,potrivit g4food.ro. 

Antoun recomandă Dieta Longevității, care este bazată pe plante, pește care trebuie consumat de câteva ori pe săptămână, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase din nuci.

Care sunt cele trei trucuri pe care le recomandă doctorul

Dr. Antoun recomandă consumul zilnic de nuci, deoarece acestea urnizează proteine vegetale, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase. Cercetările arată că nucile pot reduce riscul de boli cardiovasculare, reduc colesterolul „rău” și scad riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Dietele bogate în plante sporesc longevitatea. De exemplu, un studiu efectuat în 2023 pe gemeni a arătat că cei care urmau o dietă vegană aveau indicatori de sănătate cardiovasculară mai buni decât omologii lor omnivori. În plus, trecerea aportului caloric de la proteine animale la proteine vegetale poate reduce riscul de mortalitate cu 10%.

Un alt aspect cheie al acestei diete este postul intermitent, care presupune mâncatul într-un anumit interval și evitarea alimentelor cu trei până la patru ore înainte de culcare. Deși postul este popular printre entuziaștii sănătății și poate promova autofagia, care ajută la reînnoirea celulară, dovezile concrete ale beneficiilor sale la om rămân limitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`