Ursula von der Leyen a câștigat un nou mandat la șefia Comisiei Europene. A fost realeasă cu 401 voturi (VIDEO)

Ursula von der Leyen a câștigat un nou mandat la șefia Comisiei Europene. A fost realeasă cu 401 voturi (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Ursula von der Leyen a câștigat un nou mandat la șefia Comisiei Europene. Astfel că va rămâne încă 5 ani șefa Comisiei, după ce a primit 401 voturi din partea Parlamentului European. Leyen avea nevoie de o majoritate de minimum 360 de voturi, conform G4Media.

Votul a avut loc la fix o zi după ce Tribunalul Uniunii Europene a decis că executivul european nu a oferit publicului „un acces suficient de larg” la contractele privind vaccinul Covid-19 și s-au constatat nereguli în justificarea sa pentru redactarea unor părți ale documentelor.

Ce mesaj a transmis Președinta Parlamentului European

Președinta Parlamentului European a publicat un mesaj pe Rețeaua X, unde a felicitat-o pe von der Leyen pentru victoria obținută.

„Felicitări, Ursula von der Leyen pentru binemeritata realegere ca Președintă a Comisiei Europene. Aceasta este o dovadă a conducerii dumneavoastră puternice și a valorilor neclintite în aceste vremuri de testare. Europa este puternică și pregătită”, a scris Roberta Metsola, pe Rețeaua X.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:20 - Ce se întâmplă cu Lidia Buble. Artista se confruntă cu mari probleme de sănătate: „Am luat toate medicamentele din lume”
18:05 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a dispărut. Ea a fost dată în urmărire națională
17:56 - Fosta purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump este acuzată că a criticat-o pe Kamala Harris pentru că nu are copii biologici. Reacție chiar din campania republicanului
17:55 - Ce este ceaiul de banane și ce beneficii ascunse are pentru sănătate? Modul simplu în care se prepară
17:48 - Procesul lui Dumitru Buzatu se reia de la zero. Motivul pentru care magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis acest lucru
17:34 - Sergiu Bîlcea (PNL), după protestele pensionarilor siderurgiști și cei din minerit: Sper că în cel mai scurt timp această schimbare legislativă să intre în procedură (VIDEO)
17:32 - Iulian Fota: România nu și-a subsumat securitatea națională Alianței. Dacă există un pericol direct și iminent, avem toată baza legală și legimitatea să acționăm / Avem interese legate de R. Moldova, care nu sunt acoperite de NATO (VIDEO)
17:31 - Fructul minune care rezistă chiar și un an fără să se strice. Ce proprietăți și beneficii are pentru sănătate
17:28 - De ce a ales Jorge școala privată pentru copiii săi: „Învățatul în exces la toate materiile nu cred că e benefic”
17:09 - Peste 30 de minore din județul Botoșani au devenit mame în acest an. Patru dintre nou-născuți sunt în plasament la asistenți maternali