Cea mai mare și cea mai completă fosilă de stegozaur găsită vreodată s-a vândut cu 44,6 milioane de dolari. Dinozaurul avea artrită

Cea mai mare și cea mai completă fosilă de stegozaur găsită vreodată s-a vândut cu 44,6 milioane de dolari. Dinozaurul avea artrită

Cea mai mare și mai completă fosilă de stegozaur descoperită vreodată s-a vândut miercuri cu 44,6 milioane de dolari la Sotheby’s în New York și a devenit cea mai valoroasă fosilă vândută la o licitație. Rămășițele dinozaurului, care măsoară 3,4 metri înălțime și 8,2 metri lungime, arată dovezi că acesta suferea de artrită.

Fosila, poreclită „Apex”, a depășit estimarea de dinainte de vânzare de peste 11 ori

A fost descoperită pe un teren privat din comitatul Moffat, Colorado, în apropierea orașului Dinosaur, de către paleontologul comercial Jason Cooper, pe proprietatea sa, în 2022, anunță BBC.

„Apex” măsoară 3,4 metri înălțime și 8,2 metri lungime de la nas la coadă, este cu peste 30% mai mare decât „Sophie”, cel mai complet specimen de stegozaur, care a fost expus la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

A fost vândut unui cumpărător anonim care intenționează să exploreze posibilitatea de a împrumuta specimenul unei instituții din SUA. După vânzare, cumpărătorul a remarcat: „Apex s-a născut în America și va rămâne în America!”

Cassandra Hatton, șeful pentru știință și cultură populară de la Sotheby’s, a declarat: „Sunt încântată că un exemplar atât de important și-a ocupat acum locul meritat în istorie, la 150 de milioane de ani de când a cutreierat planeta. Acest rezultat remarcabil subliniază angajamentul nostru neclintit de a păstra aceste comori străvechi.”

„Apex” e printre cele mai complete schelete găsite vreodată, cu 254 de elemente fosile osoase dintr-un total aproximativ de 319.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`