Reacția unui român din Germania cu privire la valul de căldură de acasă. „Dacă tot aveți în România atâta căldură, vă rog frumos să trimiteți și la nemții ăștia măcar jumătate din ea”

Reacția unui român din Germania cu privire la valul de căldură de acasă. „Dacă tot aveți în România atâta căldură, vă rog frumos să trimiteți și la nemții ăștia măcar jumătate din ea”
Foto: Pixabay

Un român stabilit în Germania și-a împărtășit frustrarea cu privire la temperaturile scăzute din această țară. Acesta a comparat clima de acolo cu vremea de la Polul Nord. Într-un videoclip postat pe TikTok, acesta le cere ajutorul conaționalilor români să îi „trimită” căldură.

„Eu nu înțeleg ce se întâmplă cu clima”

„Dacă v-ați săturat de căldura din România, am înțeles că în România, în anumite zone, temperatura depășește și 40 de grade. Haideți în Germania, aici zici că sunteți la Polul Nord. Băi fraților, ce se întâmplă cu clima de la nemți? Suntem în iulie, imediat în august, și aici nu au fost măcar o zi de vară. Eu cred că pe ăștia i-a deconectat Dumnezeu de tot de la soare. Să vă arăt ce vreme aici. Vreau să vă arăt și câte grade sunt. Ia uitați, 14 grade. Zici că suntem la Polul Nord.

Anul trecut nu m-am dus la piscină deși a fost cât de cât cald, am tot lucrat, nu mi-am făcut timp liber. Am zis că sigur anul ăsta o să reușesc să merg la o piscină să mă relaxez, măcar un weekend.

De unde să te duci, frate? Aici zici că a venit iarna. Ziua 14 grade, noaptea 10, îți trebuie trei plapume când te culci, ca să poți să dormi, altfel îți îngheață ficatul. Nu știu de voi, dar mie, vremea asta din Germania îmi dă o stare de depresie. Nu ai chef de nimic, nici măcar să te duci până la magazin să îți cumperi o pâine.

Eu nu înțeleg ce se întâmplă cu clima. De ce nu mai avem soare? Să vină și aici măcar o zi de căldură, să putem sta la soare să ne bronzăm. Nu înțeleg de ce.

Dacă tot aveți în România atâta căldură, vă rog frumos să trimiteți și la nemții ăștia măcar jumătate din ea, că înghețăm de frig aici”, se arată în mesajul românului postat pe TikTok.

Care a fost reacția românilor

Mulți dintre români au empatizat cu mesajul bărbatului, unii dintre ei și glumind cu acesta, potrivit stiridiaspora.ro. 

„Lipsa soarelui te bagă în depresie. Avem nevoie de soare și vitamina D”, „La Arad ne coacem, sunt 40 de grade”, „Dar și în Franța e așa, e frig și plouă”, „În Spania sunt 40 de grade”, „Crede-mă, te invidiez, eu mă topesc”, „Suflete reci, vreme rece. La noi suflete fierbinți, vreme fierbinte”, „Germania zici că e pedepsită” sau ”Și căldura în exces dă depresie…România se prăjește, pur și simplu” au fost o parte dintre comtariile internauților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`