În plină zi, locuitorii din New York și New Jersey au văzut, șocați, o minge de foc pe cer, apoi au auzit un bubuit: NASA spune că vinovat ar fi fost un meteorit

În plină zi, locuitorii din New York și New Jersey au văzut, șocați, o minge de foc pe cer, apoi au auzit un bubuit: NASA spune că vinovat ar fi fost un meteorit

Locuitorii din New Jersey și New York au spus că au auzit un bubuit puternic marți dimineață, unii chiar spunând că au văzut o minge de foc pe cer, deasupra Statuii Libertății.

NASA spune că meteorul nu reprezenta niciun pericol

Oficialii NASA au raportat că fenomenul poate fi atribuit unui meteor de foc. După cum sugerează și numele, un meteor bulgăre de foc este un meteor care este suficient de strălucitor pentru a fi văzut în timpul zilei, deoarece arde mai strălucitor decât lumina soarelui atunci când intră în atmosfera Pământului, potrivit Societății Americane de Meteori.

Echipa NASA Meteor Watch a spus că mingea de foc a putut fi văzută de la ora 10 a.m., cu rapoarte media și martori oculari vorbind despre bubuitură, cutremur și vizibilitatea globului de foc până marți la prânz.

Traiectoria arată că meteorul a zburat deasupra unor părți din New Jersey, Upper Bay din Jersey City și Manhattan. A vizitat chiar obiectivele turistice, trecând peste Statuia Libertății înainte de a se dezintegra la aproximativ 29 de mile deasupra centrului orașului.

Potrivit NASA, niciun meteorit – fragmente de bile de foc care pot fi găsite uneori pe pământ – nu au fost produse de această minge de foc. Iar pentru locuitorii încă zguduiți de cutremurul care a avut loc în aprilie și a fost resimțit în regiunile Philadelphia, New Jersey și New York, experții spun că acesta nu a este un incident care s-ar putea repeta.

Astfel de fenomene nu sunt periculoase, spun experții

„O examinare a datelor seismice din zonă nu a arătat nicio dovadă a unui cutremur”, a declarat un purtător de cuvânt al Centrului național de informare cutremur al US Geological Survey, stației locale WPIX din New York.

În ceea ce privește detaliile suplimentare, oficialii NASA spun că specificațiile sunt puțin neclare.
„Mulți oameni au impresia că NASA urmărește totul în spațiu”, anunță o postare pe Facebook de pe contul agenției Meteor Watch. „Ținem evidența asteroizilor care sunt capabili să reprezinte un pericol pentru noi, locuitorii Pământului, dar roci mici precum cea care a produs această minge de foc nu sunt capabile să supraviețuiască până la pământ.”

NASA a adăugat că agenția nu urmărește rocile mici care se află la distanțe semnificative de Pământ și devine conștientă de ele doar atunci când generează meteori care intră în atmosferă.

Pe baza rapoartelor martorilor oculari, NASA estimează că mingea de foc a călătorit cu aproximativ 38.000 de mile pe oră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`