Arafat, despre mutarea Centrului Operativ la Ministerul Sănătăţii: „Dacă ne apare orice situație critică, de tipul Colectiv sau Crevedia, coordonarea integrată pe care am avut-o până acum nu mai există”(VIDEO)

Arafat, despre mutarea Centrului Operativ la Ministerul Sănătăţii: Dacă ne apare orice situație critică, de tipul Colectiv sau Crevedia, coordonarea integrată pe care am avut-o până acum nu mai există(VIDEO)

Șeful DSU, Raed Arafat, a criticat, într-o intervenție pentru B1 TV, mutarea Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Sănătăţii. Acesta a precizat că această decizie a dus la „ruperea colaborării și dezintegrarea unui sistem, contrar prevederilor legale”.

Raed Arafat a mai precizat că în situații de criză, precum cea de la Colectiv sau Crevedia, coordonarea integrată nu mai există:

“A fost o discuție în ultimele zile. Centrul operațional, noi avem Centrul Operațional al Ministerului Sănătății, cu centrul de monitorizare și coordonare al DSU în același loc, la Ministerul de Interne, din 2014. În 2016 a fost dată o Hotărâre de Guvern, modificată, care zice clar, că Centrul Operațional al Ministerului Sănătății este găzduit la Ministerul de Interne și motivul este modul de activitate și lucru împreună și complementar pe toate aspectele: accidente, cazuri grave, tot.

Acum două zile ne-am trezit cu adresa de la un secretar de stat de la Ministerul Sănătății că ei vor să ducă centrul la ei.

Problema pe care mi-a creat-o este ruperea colaborării și  dezintegrarea unui sistem, contrar prevederilor legale. Suntem în discuții, să vedem cum o rezolvăm. La acest moment dacă ne apare orice situație critică, cum a  fost Colectiv sau Crevedia coordonarea integrată pe care am avut-o până acum nu mai există. Trebuie să discutăm la telefoane, la distanțe, cine face una, cine face alta, când acolo erau oameni împreună și se completau și erau obișnuiți să lucreze împreună. Este un pas pe care nu îl înțelegem, dar așteptăm să vedem”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului