Poliția Ilfov: 7 șoferi cu rezultate pozitive la testarea antidrog, confirmați de IML cu substanțe psihoactive

Poliția Ilfov: 7 șoferi cu rezultate pozitive la testarea antidrog, confirmați de IML cu substanțe psihoactive
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Șapte șoferi care au fost testați pozitiv la testul antidrog, în ultimele zile, au primit rezultatul de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML), iar rata de confirmare la probe este de 100%, a anunțat IPJ Ilfov.

Pentru toți cei 7 șoferi testați cu drugtestul, rezultatul a fost confirmat de structura de medicină legală, potrivit Adevarul.

În Capitală, dintre cele 27 de teste efectuate începând cu data de 29 iunie și până luni, 24 au avut rezultate pozitive, confirmate de INML. Prin urmare, rata de confirmare la probe, dintre șoferii depistați pozitiv la teste anti-drog cu aparatul a fost de peste 85%.

Ordonanța de urgență care prevede reținerea permisului de conducere pentru șoferii ce refuză testarea sau sunt depistați pozitiv la testul pentru alcool ori substanțe psihoactive, și restituirea acestuia dacă rezultatele analizelor nu sunt primite în termen de 72 de ore, a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat proiectul de ordonanță de urgență joia trecută, aducând clarificări cu privire la șoferii suspectați de consumul de substanțe psihoactive și cei care refuză testarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România