Contradicții în grădina Facebook: Ieri nu erau de acord cu candidatura lui Donald Trump, astăzi sponsorizează Convenția Națională a Republicanilor

Contradicții în grădina Facebook: Ieri nu erau de acord cu candidatura lui Donald Trump, astăzi sponsorizează Convenția Națională a Republicanilor
foto: itcmedia.ro

În ciuda faptului că, nu cu mult timp în urmă, fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, afirma că nu este de acord cu politicile antiimigranți ale lui Donald Trump, aceeași platformă online și-a confirmat sponsorizarea Convenției Naționale a Republicanilor din statul american Ohio, convenție la care se preconizează că americanul va fi prezentat drept candidatul oficial în cursa pentru Casa Albă, arată recode.net.

Reprezentanții Facebook au specificat că această sponsorizare nu reprezintă susținerea vreunui candidat, vreunei idei sau a vreunui partid politic.

Acest sprijin îi permite rețelei de socializare să faciliteze dialogul deschis în rândul votanților, candidaților și aleșilor în timpul convenției, exact ca pe parcursul a altor momente critice din alegerile americane sau din alte alegeri din alte țări, a explicat Erin Egan, vicepreședinte al politicilor publice Facebook.

Criticile nu au întârziat să apară. Spre exemplu, activistul Heidi Hess din CREDO Action, este de părere că acest gest al platformei de socializare nu reprezintă decât o dovadă că Facebook susține candidatura lui Donald Trump.

"Îl iau în brațe pe Trump", a spus Hess. "Cu siguranță îi vom face să se răzgândească", a adăugat acesta.

Mark Zuckerberg lansa la 13 aprilie un atac la adresa lui Donald Trump. Aflat la conferinţa anuală a Facebook, co-fondatorul Mark Zuckerberg a ţinut un discurs despre comunicarea la nivel global, în care i-a atacat pe cei ce încearcă să limiteze dreptul la libera exprimare şi vor să construiască ziduri între oameni. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`