Nicușor Dan: Tramvaiele sunt foarte scumpe, costă 2-3 milioane de euro/bucata. Vrem să mai cumpărăm 250 în acest mandat

Nicușor Dan: Tramvaiele sunt foarte scumpe, costă 2-3 milioane de euro/bucata. Vrem să mai cumpărăm 250 în acest mandat
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți la Euronews că intenționează să achiziționeze încă 250 de tramvaie noi, după cele 100 cumpărate în primul mandat, transmite Agerpres.

Nicușor Dan, despre flota STB

Primarul general a vorbit despre achiziția de tramvaie, autobuze și troleibuze.

„Noi am reuşit cu aceste 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze care au schimbat alte vehicule similare, să ajungem – global, la nivelul tuturor vehiculelor – de la 52% la 74% (în ce priveşte dotarea cu aer condiţionat). Au fost nişte experimente făcute în mandatul trecut… în primul rând e foarte scump să pui aer condiţionat pe un tramvai – cam 100.000 de euro – şi n-a funcţionat. Două au luat foc, instalaţiile sunt grele, nu poţi să le pui decât în plafon… Flota noastră de troleibuze este de aproximativ 200, iar acum am mai adus 100. O să avem 300 din care o să începem încet, încet să casăm”, a declarat Nicușor Dan.

Edilul a precizat că un tramvai costă 2-3 milioane de euro

Nicușor Dan a vorbit și despre costurile pe care le presupune achiziția de tramvaie.

„Pe tramvaie e durerea noastră, pentru că sunt foarte scumpe: 2 – 3 milioane de euro/bucata. Am adus primele 100 cumpărate după 1989 şi vrem să mai cumpărăm 250 în acest mandat. Avem studiu de oportunitate, avem o direcţie de finanţare. În momentul în care o să avem 350 de tramvaie noi în Bucureşti, o să fie rezolvată şi problema aerului condiţionat pe tramvaie”, a mai declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor