Spătaru (PSD): Guvernul s-a împrumutat pentru a putea beneficia de rate ale dobânzilor favorabile pe piețele internaționale / Ciolacu insistă foarte mult pe reducerea cheltuielilor (VIDEO)

Spătaru (PSD): Guvernul s-a împrumutat pentru a putea beneficia de rate ale dobânzilor favorabile pe piețele internaționale / Ciolacu insistă foarte mult pe reducerea cheltuielilor (VIDEO)
Foto: Facebook @ Florin Spătaru

Guvernul a ajuns cu împrumuturile la 131 miliarde lei doar în prima jumătate a anului, în condițiile în care a anunțat un program de împrumuturi de 181 miliarde lei pe întreg anul.

Florin Spătaru (PSD), consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a declarat că aceste împrumuturi s-au făcut „pentru a putea beneficia de anumite rate ale dobânzilor care au fost favorabile pe piețele internaționale”. El a dat asigurări că la finalul anului datoria publică nu va mai fi de peste 50%, cum e acum.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

Spătaru, despre împrumuturile făcute de Guvern și nivelul datoriei publice

„Aceste împrumuturi care au fost făcute în prima jumătate a anului sunt făcute tocmai pentru a putea beneficia de anumite rate ale dobânzilor care au fost favorabile pe piețele internaționale.

Ce povesteați anterior că nivelul de îndatorare publică a depășit 50% e conjunctural. La finalul acestui an vom avea un nivel al datoriei publice sub 50% și ne vom respecta aceste obligații internaționale pe care le-am făcut. De aceea, ar trebui să privim această politică pe care

Ministerul de Finanțe și Guvernul o promovează în asamblu, an cu an, nu doar analizând anumite situații atipice sau conjuncturale pe care le vom întâlni în cursul unui an.

Suntem conștienți de menținerea sub un anumit nivel al datoriei publice și de aceea și Guvernul, și premierul Ciolacu insistă foarte mult pe reducerea acestor cheltuieli, alocarea fondurilor bugetare către investiții”, a declarat Florin Spătaru, pentru B1 TV.

Ce a spus Spătaru despre investițiile publice

„Suntem pentru prima oară când depășim pragul de 7% pentru investiții publice. De aceea, ne dorim ca această acțiune, acest trend să continue. Nu vrem să cheltuim, ci să investim cât mai mult, că aceste investiții duc la creșterea veniturilor și acest lucru se vede deja în 2024. Datele statistice confirmă că suntem pe un trend pozitiv”, a mai declarat Florin Spătaru.

Acesta a mai ținut să precizeze că inflația a scăzut cu mai mult de jumătate de la începutul actualei guvernări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)