Trenurile Soarelui, o variantă bună pentru a scăpa de traficul intens. Cât costă și cât durează un drum București – Constanța

Trenurile Soarelui, o variantă bună pentru a scăpa de traficul intens. Cât costă și cât durează un drum București - Constanța
Sursa foto: Freepik

Pentru a evita aglomerația de pe A2, românii pot călători la mare cu Trenurile Soarelui. Sunt 30 de garnituri care pleacă zilnic din Capitală, cărora li se adaugă alte 36 din diferite orașe ale țării.

Cât costă și cât durează un drum București – Constanța

Pe ruta București-Constanța, trenurile pleacă la interval de o oră, iar călătoria durează aproximativ 2 ore și 20 de minute, fiind vorba de un tren InterCity, care are vagoane recondiționate, iar condițiile de călătorie sunt mai bune, scrie Euronews.

Prețul unui bilet variază în funcție de clasa aleasă. Astfel, la clasa a doua, biletul costă 78 de lei, iar la clasa 1 prețul este de 115 lei.

Cu toate acestea, călătorii care își cumpără bilet dus-întors primesc o reducere de 10%, iar cei care își rezervă biletul cu cel puțin trei săptămâni înainte vor mai beneficia de o scădere suplimentară de 7%.

Mai mult, elevii călătoresc gratuit.

Câte locuri vor fi disponibile în fiecare zi

Amintim că, CFR Călători a anunțat, vineri, 5 iulie, că numărul de locuri disponibile va fi suplimentat cu 3.000 pe zi. Astfel, pasagerii au la dispoziție aproximativ 21.000 de locuri zilnic dinspre toate regiunile țării către litoralul românesc.

„Numărul turiştilor care profită de vacanţă şi care aleg să călătorească cu trenul este în continuă creştere. În aceste condiţii, conducerea CFR Călători a decis ca, începând de astăzi, 5 iulie 2024, să suplimenteze capacitatea de transport cu încă 3000 locuri pe zi, astfel că vor fi puse la dispoziţia pasagerilor aproximativ 21.000 de locuri zilnic dinspre toate regiunile ţării către litoralul Mării Negre. Dacă la începutul sezonului estival – 14/15 iunie 2024, la trenurile cu regim de rezervare ce asigură legătura dinspre principalele oraşe cu litoralul românesc, erau puse la vânzare aproximativ 14.000 locuri zilnic, ulterior acestei date, capacitatea de transport a crescut la peste 18.000 de locuri zilnic”, a transmis compania prin intermediul unui comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`