Directorul ANPC, despre blocajul de la TAROM: „Există posibilitatea aplicării unor sancțiuni principale și contravenționale. Este o anchetă în curs” (VIDEO)

Directorul ANPC, despre blocajul de la TAROM: Există posibilitatea aplicării unor sancțiuni principale și contravenționale. Este o anchetă în curs (VIDEO)
sursa foto: Facebook

Directorul ANPC Paul Anghel a explicat duminică în emisiunea Drumurile noastre, care au fost măsurile luate în cazul pasagerilor care au rămas blocați în aeroporturi ca urmare a protestului spontan organizat săptămâna trecută de către piloții TAROM:

Acesta a precizat că au existat discuții între conducerea TAROM și ANPC: “Am avut o discuție cu privire la acești consumatori care au rămas blocați în anumite aeroporturi, fie în Europa, fie în țară, fie și în afara Europei. Am evidențiat cursele care nu au zburat în cursul zilei de 8 iulie. Compania TAROM a lansat o adresă oficială de email unde consumatorii pot scrie pentru a revendica eventuale despăguviri ca urmare a anulării sau întârzierii anumitpr curse, în conformitate cu prevederile regulamentului european 261.

Am amintit și noi posibilitățile pe care le au consumatorii pentru a-și primi compensațiile, înfuncție de kilometri pe care îi aveau de parcurs”.

Paul Anghel a transmis o recomandare consumatorilor, pe viitor să achiziționeze bilete de zbor direct de pe site-ul companiilor aeriene:

“Ceea ce e important de spus este că există două categorii: cei care au achiziționat biletele direct de pe site-ul TAROM și cei care au achiziționat prin intermediul unor platforme care nu își regăsesc sediul central pe teritoriul României, motiv pentru care ANPC nu are competențe asupra acestor operatori. Aceste sesizări se pot rezolva prin intermediul Centrului European al Consumatorilor sau prin intermediul Centrelor Europene ale Consumatorilor din statele membre ale UE. Ideal ar fi ca pentru viitor, consumatorii să își achiziționeze direct de pe site-ul companiei, fie companiei naționale, fie a oricărei alte companii”.

Direcotul ANPC a mai precizat că există posibilitatea aplicării unor sancțiuni, momentan fiind o anchetă în curs de desfășurare:

“Există posibilitatea aplicării unor sancțiuni principale și contravenționale, complementare unor măsuri. Inclusiv măsura de restituire a sumelor încasate pentru biletele respective pentru cei care nu au zburat, inclusiv compensațiile.

În acest moment pentru situația din 8 iulie este o anchetă. Nu este finalizată. Așteptăm ca sumele de bani să fie restituite consumatorilor. Există două variante propuse de TAROM, una prin care li se acordă niște vouchere, în situația în care consumatorii nu sunt de acord, au posibiliattea să opteze, conform regulamentului european, în funcție de km: 1.500 sau mai mult, între 250 de euro și 600 de euro”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`