Furtună devastatoare: 15 tineri au fost răniți la un festival din Slovacia

Furtună devastatoare: 15 tineri au fost răniți la un festival din Slovacia
12 July 2024, Slovakia, Trencin: The main stage of the festival "Pohoda" (coziness or comfort) is only partially standing on the airport grounds in Trencin. Festival has been cancelled prematurely after a storm devastated the site and several visitors were injured. ple. Photo: Jaroslav Novák/TASR/dpa

Momente de coșmar pentru tinerii care participau la un festival muzical în Slovacia. O furtună devastatoare a lovit scena unde avea loc spectacolul. Incidentul a dus la anularea festivalului Pohoda și la rănirea a cel puțin 15 persoane, potrivit dw.com.

Inițial, organizatorii au raportat opt răniți, dar ulterior numărul acestora a fost actualizat la 15. Detaliile despre starea lor nu au fost complet dezvăluite, dar se cunoaște că instalațiile de sunet ale festivalului au fost complet distruse de vântul puternic. În urma evaluării securității instalațiilor și a impactului furtunii, s-a luat decizia dificilă de a închide festivalul pentru anul 2024, așa cum a fost anunțat într-un comunicat oficial pe site-ul evenimentului. Spectatorii au fost evacuați în siguranță cu autobuzele către diferite orașe din regiune.

Imagini dramatice, filmate de posturile locale de televiziune și distribuite pe rețelele sociale, au capturat momente în care pânzele montate pentru diferitele amenajări ale evenimentului au fost smulse de vânturile violente. În imagini se pot vedea și oameni înfricoșați căutând adăpost.

Festivalul Pohoda, care a debutat în 1997 și a devenit un punct de atracție atât pentru artiștii locali cât și internaționali, era programat să găzduiască aproximativ 30.000 de spectatori pe parcursul celor trei zile. Meteorologii au avertizat anterior despre posibilitatea unor episoade de vreme severă, datorită unui contrast termic care favoriza temperaturi mult sub medie în vestul și sud-vestul Europei, în timp ce valul de căldură își făcea simțită prezența în est.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`