Ministrul Mediului: „În sudul României există un risc mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă”

Ministrul Mediului: În sudul României există un risc mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă
Sursa foto: Facebook/ Captura video @paul.angelescu.1

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat că sudul României prezintă un risc mai mare decât în alte zone ale României, privind pierdrea resurselor de apă.

Acesta a mai precizt într-un interviu pentru Digi 24 că sunt peste 40 de grade măsurate la umbră. Asta înseamnă că în spațiu deschis, la nivelul solului, valorile sar de 50 de grade Celsius, prin urmare o singură scânteie poate provoca incendii devastatoare:

„Sudul României este cel mai expus, nu doar pentru deșertificare, nu doar pentru riscul incendiilor de vegetație. Avem situația de la Mehedinți, unde zile întregi pompierii s-au luptat, dar există risc însemnat să pierdem resursele de apă. Asta afectează populația. Povesteau colegii din Grecia, dar România se îndreaptă în aceeași direcție, un incendiu care nu e stins în 30 de minute e stins doar de ploaie sau de mare, când ajunge acolo.”

Mediului a avertizat că incendiile de pădure din România ar putea fi, în câțiva ani, la fel de puternice ca cele din Grecia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`