Experții în nutriție au realizat un top cu cinci alimente care sunt recomandate în această perioadă. Luna lui Cuptor este cunoscută pentru multitudinea de produse proaspete de care ne putem bucura din plin.
„Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți precum licopenul, care este un antioxidant puternic ce pot proteja împotriva apariției cancerului”, a afirmat dieteticianul Adante Hart. În plus, cercetările sugerează că dietele bogate în roșii sunt asociate cu un risc mai scăzut de boli de inimă.
Aceste legume sunt bogate în licopen și vitamina C, de aceea nu ar trebui să îți lipsească din frigider, potrivit adevărul.ro.
„Pepenele este plin de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitaminele A, C și B6, precum și potasiu”, a afirmat dieteticianul Lauren Manaker. Pepenele este unul dintre cele mai populare fructe ale verii, având un conținut bogat de antioxidanți, în special licopen. Acest fruct poate contribui la combaterea stresului oxidativ și poate reduce riscul anumitor boli cronice.
Sezonul afinelor este în plină desfășurare. Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de mangan, afinele pot ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ, a declarat specialistul în nutriție Samantha Cassetty.
De asemenea, afinele sunt bogate în antociani și constituie o bună sursă de vitamina C, ambele având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
Bamele sunt bogate în folat, fibre, antioxidanți și vitaminele A, C și K, contribuind astfel la menținerea unei sarcini sănătoase și la îmbunătățirea sănătății inimii, conform dieteticianului Danielle Sanders. Deși pot avea o textură lipicioasă după gătire, Sanders subliniază că substanța gelatinoasă este utilă pentru îngroșarea tocănițelor și supelor.
În plus, această substanță poate ajuta la îmbunătățirea controlului glicemic la persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2.
Caisele sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate. În plus, sunt bogate și în vitamina A, care susține funcția imunitară și vederea sănătoasă.
„Caisele sunt, de asemenea, pline de alți antioxidanți care luptă împotriva inflamației, așa că există o mulțime de motive bune pentru a vă face provizii cât timp sunt în sezon”, susține dieteticianul Dana Angelo White.