Cele mai importante alimente pe care trebuie să le consumăm în luna iulie. Top cinci produse pe care experții în nutriție ni le recomandă

Cele mai importante alimente pe care trebuie să le consumăm în luna iulie. Top cinci produse pe care experții în nutriție ni le recomandă
Sursa foto: Pixabay

Experții în nutriție au realizat un top cu cinci alimente care sunt recomandate în această perioadă. Luna lui Cuptor este cunoscută pentru multitudinea de produse proaspete de care ne putem bucura din plin.

Roșiile

„Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți precum licopenul, care este un antioxidant puternic ce pot proteja împotriva apariției cancerului”, a afirmat dieteticianul Adante Hart. În plus, cercetările sugerează că dietele bogate în roșii sunt asociate cu un risc mai scăzut de boli de inimă.

Aceste legume sunt bogate în licopen și vitamina C, de aceea nu ar trebui să îți lipsească din frigider, potrivit adevărul.ro. 

Pepenele verde

„Pepenele este plin de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitaminele A, C și B6, precum și potasiu”, a afirmat dieteticianul Lauren Manaker. Pepenele este unul dintre cele mai populare fructe ale verii, având un conținut bogat de antioxidanți, în special licopen. Acest fruct poate contribui la combaterea stresului oxidativ și poate reduce riscul anumitor boli cronice.

Afinele

Sezonul afinelor este în plină desfășurare. Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de mangan, afinele pot ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ, a declarat specialistul în nutriție Samantha Cassetty.

De asemenea, afinele sunt bogate în antociani și constituie o bună sursă de vitamina C, ambele având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Bamele

Bamele sunt bogate în folat, fibre, antioxidanți și vitaminele A, C și K, contribuind astfel la menținerea unei sarcini sănătoase și la îmbunătățirea sănătății inimii, conform dieteticianului Danielle Sanders. Deși pot avea o textură lipicioasă după gătire, Sanders subliniază că substanța gelatinoasă este utilă pentru îngroșarea tocănițelor și supelor.

În plus, această substanță poate ajuta la îmbunătățirea controlului glicemic la persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2.

Caisele

Caisele sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate. În plus, sunt bogate și în vitamina A, care susține funcția imunitară și vederea sănătoasă.

„Caisele sunt, de asemenea, pline de alți antioxidanți care luptă împotriva inflamației, așa că există o mulțime de motive bune pentru a vă face provizii cât timp sunt în sezon”, susține dieteticianul Dana Angelo White.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)