Tănase Stamule, despre președintele PNL: A făcut un master în SUA împreună cu generali din conducerea Pentagonului. Între Nicoale Ciucă și cei care conduc azi Pentagonul este o relație foarte apropiată de prietenie (VIDEO)

Tănase Stamule, despre președintele PNL: A făcut un master în SUA împreună cu generali din conducerea Pentagonului. Între Nicoale Ciucă și cei care conduc azi Pentagonul este o relație foarte apropiată de prietenie (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Tănase Stamule

Tănase Stamule (PNL) a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV,  unde a spus că Nicolae Ciucă a locuit timp de un an și jumătate în SUA, timp în care a făcut un master la Colegiul de Apărare, împreună cu generali din întreaga lume, dar și o mare parte dintre cei care conduc Pentagonul, astăzi. Astfel că între președintele PNL și concerea Pentagonului există o relație foarte apropiată de prietenie.

„Între domnul Ciucă și cei care conduc, astăzi, Pentagonul este o relație foarte apropiată de prietenie”

„Domnul Ciucă a locuit un an și jumătate în America. A făcut un master la Colegiul de Apărare împreună cu generali din toată lumea și cu o mare parte din generalii care conduc astăzi Pentagonul.

Deci, asta este un fapt, nu este o poveste. Există un program al armatei americane prin care generalii pe care armata americană îi respectă sunt invitați la acest program de excelență.

Un an și jumătate a făcut un master împreună cu conducerea Pentagonului, iar între domnul Ciucă și cei care conduc, astăzi, Pentagonul este o relație foarte apropiată de prietenie. Asta e o realitate, ținând cont de contextul în care suntem noi, aici, cu război la graniță, rolul Pentagonului este mult mai important în regiune decât în trecut. Deci să nu vedem care este contextual, cad rachete la câteva sute de kilometri de noi și că dacă nu am fi avut umbrela de protecție a NATO și a Americii, era ca vai de noi, în relația cu vecinul nostru de la Răsărit”, a spus Stamule.

„E prieten cu toată lumea de acolo”

„Deci noi nu putem să nu luăm în considerare aceste elemente atunci când discutăm de ce se va întâmpla în următorii 10 ani ai țării noastre. Fără parteneriatul strategic cu Statele Unite, nu există o siguranță pentru țara noastră. Și acum, ați văzut, și domnul ambasador Zuckerman a ieșit și a spus foarte clar, adică nu e o discuție că e prieten cu republicanii sau cu democrați.

E prieten cu toată lumea de acolo, e o relație transpartinică. România trebuie să fie prietenă cu toată lumea de la Washington, mai ales în situația în care ne aflăm astăzi. Desigur că românii votează viitorul președinte al României, dar este important să știm că viitorul președinte al României este conectat unde trebuie.”, a mai precizat membrul PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi