Premieră istorică: Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se dă singur în judecată

Premieră istorică: Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se dă singur în judecată
Foto: evz.ro

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este pe cale de a stabili o premieră istorică în România, prin intenția de a se da singur în judecată, potrivit Adevărul.

Motivul pentru care edilul vrea să facă acest lucru este raportul Curții de Conturi Sibiu pe anul fiscal 2010, care specifică că angajații trebuie să restituie circa 1 milion de euro, încasați ca drept salarial special anul trecut.

Am de înapoiat 9.900 de lei. Şi eu m-am autoimputat. Sună caraghios, dat asta este, mi-am dat decizie de autoimputare. Nu toată lumea a primit aceeaşi sumă. Eu trebuie să plătesc mai mult decât muncitorul nostru din clădire.  O să mă dau în judecată pentru că nu o sa restitui banii de bună voie”, a declarat Iohannis.

Primăria Sibiu susține că aceste drepturi au fost acordate în baza unei hotărâri judecătorești din 2005 care specifică că aceste drepturi nu sunt salariale ci au o natură specială.

Fără aceste drepturi speciale, care oricum sunt modeste ca şi cuantum, majoritatea angajaţilor Primăriei Sibiu sunt remuneraţi cu sume de sub 700 de lei. Hotărârea Judecătorească este cea care validează contractul colectiv de muncă care a generat plata acestor drepturi speciale. Raportul Curţii de Conturi Sibiu a plecat de la premisa că acestea sunt drepturi de natură salarială, dar revenim cu menţiunea că drepturile speciale acordate angajaţilor Primăriei Sibiu nu intră în această categorie”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`