Consilierii lui Biden vor să-l convingă să-și încheie campania. Înainte de gafele președintelui de la conferința de presă NATO fuseseră acuzați de democrați că au ascuns declinul acestuia

Consilierii lui Biden vor să-l convingă să-și încheie campania. Înainte de gafele președintelui de la conferința de presă NATO fuseseră acuzați de democrați că au ascuns declinul acestuia

Președintele Joe Biden s-a trezit joi din ce în ce mai izolat, deoarece consilierii săi s-au convins că va trebui să ia ceea ce ei văd drept o decizie dureroasă, dar inevitabilă, de a abandona campania pentru realegerea acestuia, anunță Washington Post.

Biden e atât de decis să candideze încât nu-și mai ascultă nici consilierii

În ultimele zile, grupul a încercat să găsească modalități de a-l convinge pe Biden să se retragă din campanie, mai ales după ce au fost acuzați de democrați că au ascuns adevărata stare de sănătate a lui Joe Biden.

Efortul vine după ce o performanță dezastruoasă de dezbatere din Atlanta, în urmă cu două săptămâni, care a transformat candidatura lui Biden într-o criză politică. El se confruntă cu presiuni din toate părțile: parlamentarii oscilează între sprijin și cererile directe ca el să renunțe, iar acele cereri au fost repetate de unii dintre cei mai bogați donatori din partid.

În centrul tuturor se află Biden, care este convins că este singurul care-l poate învinge pe fostul președinte Donald Trump și care este puțin probabil să fie convins de ceilalți să renunțe.

El s-a confruntat cu un nou test joi seară, atunci când într-o conferință de presă cu mize mari, după summitul NATO de la Washington l-a prezentat pe Volodimir Zelenski drept președintele Putin.

Apoi s-a referit la „vicepreședintele Trump” când voia de fapt să vorbească despre vicepreședinta Kamala Harris, o greșeală pe care fostul președinte Donald Trump a speculat-o imediat pe rețelele de socializare.

Micul grup de consilieri ai lui Biden din administrație și campanie – dintre care cel puțin doi le-au spus democraților că nu cred că ar trebui ca Joe Biden să continue să încerce să candideze pentru un al doilea mandat – au spus că ar trebui să-l convingă pe președinte să părăsească cursa.

Ei au spus că ar trebui ca argumentul principal să fie acela că nu poate câștiga împotriva lui Trump. Ar trebui să-l convingă că un alt candidat, precum Harris, l-ar putea învinge pe Trump. Și ar trebui să-l asigure pe Biden că, dacă s-ar da la o parte, procesul de alegere a unui alt candidat va fi unul organizat și nu va deveni un haos în Partidul Democrat.

Un conflict tot mai mare între Biden și partidul său

Casa Albă a respins însă zvonurile. „Acest lucru nu este adevărat”, a spus Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. „Echipa președintelui Biden îl susține în continuare”.

T.J. Ducklo, purtătorul de cuvânt al campaniei Biden, a spus același lucru despre personalul politic al președintelui: „Această echipă este alături de președinte.”

Oamenii care sunt cei mai apropiați de președinte, un grup care îi include pe unii dintre consilierii săi cei mai longevivi și membri ai familiei sale, rămân la părerea de neclintit că Biden va rămâne în cursă. Conversațiile despre renunțarea președintelui la cursă au avut loc în afara acestui mic grupuleț, dar îi includ pe unii dintre cei mai loiali aliați ai săi.

Democrații din Senat și-au exprimat îngrijorările cu privire la alegerea lui Biden într-o întâlnire de prânz de două ore, joi, cu înalți oficiali ai campaniei lui Biden. Senatorii au ieșit din ședința privată, sceptici, deși niciunul dintre ei nu a ieșit imediat cu declarații ca Biden să renunțe la cursă.

Totuși, după o sesiune plină de frustrare și tristețe, puțini democrați au spus că rezervele lor au fost învinse. Senatorul Richard Blumenthal, D-Conn., a declarat reporterilor că trebuie să vadă mai multe dovezi pentru a se convinge că Biden ar putea câștiga.

„Unele dintre preocupările mele au fost anulate; altele au fost aprofundate”, a spus Blumenthal după întâlnirea cu ușile închise cu Mike Donilon și Steve Ricchetti, doi dintre cei mai buni consilieri ai lui Biden, și președintele campaniei sale, Jennifer O’Malley Dillon. „Am nevoie de mai multe dovezi care să arate calea spre victorie.”

„Cred că ar trebui să-l întrebați pe Joe Biden dacă poate câștiga”, a declarat senatorul Jeff Merkley, deputat în Oregon, reporterilor care au întrebat apoi despre încrederea lui în viabilitatea lui Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie