DIICOT: Şase persoane au fost reţinute într-un dosar de trafic de minori şi viol

DIICOT: Şase persoane au fost reţinute într-un dosar de trafic de minori şi viol
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Şase persoane au fost reţinute de procurori într-un dosar în care sunt acuzate, printre altele, de trafic de minori şi viol, a informat, joi, 11 iulie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ce a transmis DIICOT

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus, miercuri, 10 iulie, reţinerea a şase persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte două, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori, în formă continuată, act sexual cu un minor, în formă continuată, şi viol săvârşit asupra unui minor, scrie Agerpres.

Astfel, au fost identificate şi ridicate sume de bani în lei şi euro, carduri bancare, o armă neletală, un laptop şi o unitate PC, mai multe telefoane mobile, înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă.

În cursul zilei de joi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile, precizează DIICOT.

O minoră de 13 ani, exploatată

Potrivit sursei citate, cercetările efectuate în cauză au relevat că, în perioada 2019 – iulie 2024, un număr de opt persoane (majoritatea aflate în relaţii de rudenie) au constituit pe raza municipiului Bucureşti un grup infracţional în scopul obţinerii de importante beneficii materiale din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate, printre care şi o minoră în vârstă de 13 ani, atât pe teritoriul României, cât şi al Marii Britanii.

„Din probele administrate a rezultat că, sub coordonarea liderului grupului infracţional organizat, membrii au recrutat mai multe persoane vulnerabile, pe care le-au controlat, supravegheat şi însoţit în locurile alese pentru practicarea prostituţiei (situate pe teritoriile ambelor state). De asemenea, au racolat clienţi prin intermediul unor anunţuri publicate pe site-urile de profil, stabilind totodată tarifele serviciilor oferite şi modalitatea de plată. Sumele de bani rezultate din activitatea infracţională au fost colectate de liderul grupului infracţional şi ulterior împărţite cu ceilalţi suspecţi”, se menționează în comunicat.

Anchetatorii au mai precizat că liderul grupării criminale organizate ar fi recrutat minora în vârstă de 13 ani la acel moment prin inducere în eroare şi profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate cauzată de vârstă, lipsa experienţei şi o situaţie familială tensionată, pe care ar fi transportat-o şi cazat-o la diferite adrese din Bucureşti şi, ulterior, în Marea Britanie, determinând-o să practice prostituţia.

Bărbatul şi-ar fi însuşit integral sumele de bani obţinute de către persoana vătămată minoră, indică DIICOT.

„De asemenea, a sprijinit un alt membru al grupului infracţional să exploateze sexual o altă victimă minoră (14 ani) şi au întreţinut, în mod repetat, relaţii sexuale cu persoanele vătămate minore”, completează procurorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?
15:36 - Firma de catering care a livrat alimente în școli din județul Mehedinți, amendată și închisă temporar de ANPC