Adrian Țuțuianu: Avem urși și la marginea orașului Ploiești. Numărul lor este foarte mare, a crescut datorită faptului că e o specie protejată. Niște măsuri luate cu echilibru sunt absolut necesare (VIDEO)

Adrian Țuțuianu: Avem urși și la marginea orașului Ploiești. Numărul lor este foarte mare, a crescut datorită faptului că e o specie protejată. Niște măsuri luate cu echilibru sunt absolut necesare (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Adrian Țuțuianu

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre măsurile care vor fi luate ca urmare a tragediei care a avut loc pe Jepii Mici, unde o tânără a fost ucisă de urs.

Adrian Țuțuianu a precizat că numărul urșilor este foarte mare și acesta a crescut foarte mult datorită faptului că este o specie protejată. “Niște măsuri luate cu echilibru sunt absolut necesare”, a adăugat secretarul general adjunct al Guvernului.

„Avem urși și la marginea orașului Ploiești”

Țuțuianu a fost întrebat ce trebuie să se întâmple în Parlament.

“În primul rând, este o chestiune tehnică. Guvernul este, astăzi, în situația în care nu poate emite ordonanțe de urgență, pentru că este vacanță parlamentară. Legea de abilitare nu are un asemenea domeniu de reglementare stabilit și, ca urmare, singura soluție este convocarea Parlamentului într-o sesiune extraordinară și să ducă mai departe legea, care înțeleg că a trecut de Senat și se află astăzi la Camera Deputaților. E un prim aspect. Al doilea aspect, foarte practice. Eu sunt din Dâmbovița. Zona unde s-a întâmplat acest incident nefericit este între cele 2 județe, Dâmbovița și Prahova. Stațiunea Moroeni, Padina, Peștera se confruntă de ani de zile cu fenomenul acesta al urșilor și vă aduc aminte că a fost o știre națională acum doi-trei ani de zile. O cetățeancă americancă, care era turist și se cazase la cort, undeva, în zona Padina-Peștera, a fost omorâtă tot de un urs care era obișnuit să coboare în zona restaurantelor, pensiunilor, hotelurilor de acolo, dar urșii au coborât și mai mult, aproape de Pucioasa, iar dacă ne uităm un pic și vedem știrile naționale, avem urși și în marginea orașului Ploiești.

Deci ceva trebuie făcut în așa fel încât să existe un echilibru jos, natural între ceea ce poate suporta, ca să spun așa, mediul în care își au habitatul urșii și numărul lor, pentru că se pare că numărul este foarte mare, a crescut foarte mult datorită faptului că este o specie protejată și niște măsuri luate cu cu echilibru, în așa fel încât să protejăm, pe de o parte, mediul, pe de altă parte, să venim să protejăm și oamenii, sunt absolut necesare.

Domnul ministru Barna a dat niște răspunsuri și eu cred că sunt răspunsuri corecte. Evident că trebuie să existe o consultare cât mai largă, în așa fel încât să ajungem la concluzia că protejăm viața umană și, în același timp, protejăm și o specie care este …”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)