Un politician din Coreea de Sud dă vina pe femei pentru creșterea numărului de sinucideri în rândul bărbaților

Un politician din Coreea de Sud dă vina pe femei pentru creșterea numărului de sinucideri în rândul bărbaților
Foto simbol: Pixabay

Un politician din Coreea de Sud este criticat pentru că a făcut comentarii periculoase și nefondate după ce a legat creșterea numărului de sinucideri ale bărbaților de rolul din ce în ce mai „dominant” al femeilor în societate, conform BBC.

Coreea de Sud are una dintre cele mai mari rate de sinucidere dintre țările bogate din lume

Într-un raport, consilierul orașului Seul Kim Ki-duck a susținut că participarea sporită a femeilor la forța de muncă de-a lungul anilor a împiedicat bărbații să obțină locuri de muncă și să găsească femei care să-și dorească să se căsătorească cu ei.

El a spus că țara a „început recent să se transforme într-o societate dominată de femei” și că acest lucru ar putea fi „parțial responsabil pentru o creștere a tentativelor de sinucidere masculine”.

Coreea de Sud are una dintre cele mai mari rate de sinucidere dintre țările bogate din lume, dar are și una dintre cele mai proaste cifre privind egalitatea de gen.

Comentariile consilierului Kim au fost criticate ca fiind cele mai recente dintr-o serie de remarci fără discernământ făcute de politicieni de sex masculin.

Raportul, publicat pe site-ul oficial al consiliului municipal, a arătat că numărul tentativelor de sinucidere de-a lungul a crescut de la 430 în 2018 la 1.035 în 2023, iar dintre cei care încercau să-și ia viața, proporția bărbaților a crescut de la 67% la 77%.

Experții în prevenirea sinuciderii și-au exprimat îngrijorarea față de raportul lui Kim

„Este periculos și neînțelept să faci afirmații ca aceasta fără dovezi suficiente”, a declarat pentru BBC Song In Han, profesor de sănătate mintală la Universitatea Yonsei din Seul.

El a subliniat că la nivel global, mai mulți bărbați și-au luat viața decât femeile. În multe țări, inclusiv Marea Britanie, sinuciderea este cel mai mare ucigaș al bărbaților sub 50 de ani.

În Coreea de Sud inegalitatea de gen este însă uriașă

Chiar și așa, profesorul Song a spus că motivele din spatele creșterii puternice a numărului de bărbați care încearcă să se sinucidă în Seul trebuie să fie studiate științific, adăugând că este „foarte regretabil” că politicianul a vorbit despre conflictul de gen.

În Coreea de Sud există o prăpastie substanțială între numărul de bărbați și femei cu normă întreagă și femeile care lucrează în mod disproporționat pe locuri de muncă temporare sau cu normă redusă. Diferența de remunerare între femei și bărbați se reduce încet, dar totuși femeile sunt plătite în medie cu 29% mai puțin decât bărbații.

În ultimii ani a luat amploare o mișcare anti-feministă, condusă de tineri deziluzionați, care susțin că au fost dezavantajați de încercările de a îmbunătăți viața femeilor.

Coreenii au apelat la platforma de socializare X pentru a denunța remarcile consilierului ca fiind „nefondate” și „misogine”, un utilizator întrebându-se dacă trăiește într-un univers paralel.

Când a fost abordat pentru comentarii de către BBC, consilierul Kim a spus că „nu intenționase să critice societatea dominată de femei” și doar își dădea părerea personală despre unele dintre consecințele acesteia.

Politicienii sud coreeni sunt extrem de misogini

Cu toate acestea, comentariile sale urmează unei serii de propuneri politice neștiințifice și uneori bizare care vizează abordarea unora dintre cele mai presante probleme sociale din Coreea de Sud, inclusiv bolile mintale, violența de gen și cea mai scăzută rată a natalității din lume.

Luna trecută, un alt consilier din Seul, în vârstă de 60 de ani, a publicat o serie de articole pe site-ul autorității, încurajând tinerele să facă gimnastică și să practice exerciții pentru pelvis pentru a crește rata natalității.

În același timp, un think tank guvernamental a recomandat ca fetele să înceapă școala mai devreme decât băieții, astfel încât colegii de clasă să fie mai atrași unul de celălalt ca să fie gata să se căsătorească.

„Astfel de comentarii arată cât de răspândită este misoginia în Coreea de Sud”, a spus Yuri Kim, directorul Sindicatului Femeilor din Coreea. Ea a acuzat politicienii și factorii de decizie că nici măcar nu au încercat să înțeleagă provocările cu care se confruntă femeile, preferând să le facă țap ispășitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi