Un număr record de parlamentari de extremă-dreapta au intrat în parlamentul francez, în ciuda rezultatelor de la alegeri

Un număr record de parlamentari de extremă-dreapta au intrat în parlamentul francez, în ciuda rezultatelor de la alegeri
Marine Le Pen

Deputații aparținând partidului de extremă dreapta Mitingul Național al lui Le Pen au intrat miercuri în Adunarea Națională în număr mai mare decât oricând, în ciuda rezultatelor dezamăgitoare de care s-au plâns în urma alegerilor de duminică, în care partidul a ajuns pe locul trei.

Niciuna dintre cele trei coaliții nu poate forma majoritate totală

Blocul de extremă dreapta are 143 de parlamentari în noua legislatură, un record din toate timpurile și în creștere de la 89 câți erau înainte de vot.

Niciuna dintre cele trei coaliții de top – Noul Front Popular de stânga, Ansamblul lui Macron sau Mitingul Național – nu poate forma o majoritate totală de 289 de locuri în parlamentul de 577 de locuri, lăsând Franța cu un parlament suspendat.

Liderii de stânga i-au spus președintelui Emmanuel Macron că intenționează să prezinte un candidat pentru funcția de prim-ministru până la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`